A betlehemi lángról gyújtották meg a negyedik gyertyát

2022.12.18. 21:14

Fellobbant a szeretet lánga

A szeretet fontosságára és a hálára hívta fel a figyelmet Szabó Csengele unitárius lelkész advent utolsó vasárnapján. A gyertyagyújtás után a Klauzál Gábor Általános Iskola negyedikes diákjai adtak műsort.

Munkatársunktól

A betlehemi lángról gyújtották meg a negyedik gyertyát. Fotó: Hódmezővásárhely Város gyorshírszolgálata

Az utolsó adventi gyertyát is meggyújtották ma a város adventi koszorúján. A rendezvényen Berényi Károly alpolgármester elmondta, hogy a negyedik gyertya a szeretet jelképe, és feltette a kérdést: vajon tudunk-e szeretetet adni és elfogadni? Vajon tudják-e hozzátartozóink, mennyire szeretjük őket – számolt be az eseményről Hódmezővásárhely Város gyorshírszolgálata.

Szabó Csengele unitárius lelkész a szeretet fontosságára és a hálára hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta, hogy a nagyon apró dolgokért is lehetünk hálásak: egy mosolyért, egy ölelésért, egy énekért. Hozzátette, egyedül nem jó lenni, de Isten mindig ad társakat, közösségeket, ahová tartozhatunk.

Imát Kun Ildikó református lelkész mondott, aki külön köszöntötte a vásárhelyi zsidó hitközség tagjait, akik vasárnap kezdték a Hanuka ünneplését.

A negyedik gyertyát a Betlehemi Békelángról gyújtották meg, amelyet a 112. Kubinyi Zoltán cserkészcsapat hozott a helyszínre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában