Szegedi hírek

2022.12.04. 19:59

Kamionnal érkezett a mikulás Dorozsmára

Az egyik italgyártó cég ünnepi reklámjának hangulatát idézte meg az, ahogyan a Mikulás Kiskundorozsmára érkezett vasárnap este. Pontosabb mikulások, ugyanis három is járta a településrészt. Ketten kamionnal, a harmadik palást pedig egy ismert személyt rejtett.

Kiss Anna

Mikulás járta Kiskundorozsmát vasárnap este. Fotó: Kerekes Balázs

Egyetlen gyermek sem maradhat mikulás nélkül Kiskundorozsmán – ezt a célt tűzte ki 2020 decemberében Kernács Éva és Topor Ágnes, a Dorozsmai Lakosok nevű Facebook-csoport két adminisztrátora. Sikerült is valóra váltaniuk, a kezdeményezésük pedig hagyománnyá vált a településrészen, így most vasárnap már harmadjára szervezték meg a programot.

Topor Ágnes lapunknak elmondta, három évvel ezelőtt csak negatív koronavírus-teszttel látogathatta meg a Mikulás a dorozsmai gyermekeket az otthonaikban, viszont akkoriban még igen sokba került egy ilyen teszt. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy mikulásjáratot indítanak, így egyszerre több télapó járja Dorozsmát, a gyermekek pedig találkozási pontokon kapják meg az ajándékot és fotózkodhatnak a Mikulással – tette hozzá. Megjegyezte, a szülők számára térképet készítettek ezekről a pontokról.

A programot idén is a helyi vállalkozókkal közösen szervezték meg, így jöhetett létre az is, hogy nemcsak ajándékban, hanem látványban is gazdag volt a dorozsmai gyermekek vasárnap estéje. Két Mikulás ugyanis zenélő, kivilágított kamionnal érkezett a fiatalokhoz, ezzel nagy sikert aratva.

Ahogyan az történt az előző években, úgy a vállalkozók mellett most is hozzájárult a rendezvényhez Mihálffy Béla is. A térség országgyűlési képviselőjeként lapunknak azt mondta, hogy fontos számára az, hogy a választókerületének minden részén, így Kiskundorozsmán is szolidárisak legyenek egymáshoz az emberek. Hozzátette, Dorozsma erre jó példa, hiszen itt civilek, vállalkozók és politikusok fogtak össze a gyermekmosolyokért.

Mihálffy Béla mellett Kiskundorozsma egyik önkormányzati képviselője, Ruzsa Roland is támogatta a kezdeményezést, sőt az egyik nagy szakáll és palást őt rejtette. A képviselő a Délmagyarországnak elmondta, Dorozsmára már pénteken megérkezett az egyik Mikulás, akkor a bölcsődékbe és az óvodákba járó gyermekeket ajándékozta meg, és egészen szerdáig a településrészen is marad, ugyanis a baba-mama klubba is ellátogat majd.

Ruzsa Roland kiemelte, az adventi gyertyagyújtásokat kísérőprogramokkal teszik meghittebbé: most a mikulásjárattal, múlt hétvégén a fiatal felnőttek köszöntésével, az utolsó hétvégén pedig tartós élelmiszercsomag osztással. Jelezte, a nehéz sorsú családokhoz visznek majd csomagot, ehhez a képviselői tiszteletdíjával járul hozzá, bízva abban, hogy mások is követik majd a példáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában