Szegedi hírek

2022.12.16. 20:59

Örömzenével mondtak köszönetet a díjazottak - fotók

A Barta Tamás Emlékéremmel az LGT egykori gitárosának szellemiségét és zene iránti szeretetét méltó módon őrző zenészt méltatnak évről évre. A Sipos Zoltán-díjjal a szegedi zenészélet kiválóságait méltatják két kategóriában.

Koós Kata

Fotó: Török János

Különleges örömzene-élményben lehetett része a No Milk Today pub péntek esti közönségének. Ott adta át ugyanis a Szegedi Zenészek Társasága kitüntetéseit. A Barta Tamás Emlékéremmel az LGT egykori gitárosának szellemiségét és zene iránti szeretetét méltó módon őrző zenészt méltatnak évről évre. Idén első alkalommal egy billentyűhangszeres zenész, Szebényi Dániel kapta a kitüntetést, amelyet Sipos Zoltán orvos-dobos-mecénás és Józsa Gábor éremművész alapított 2017-ben. Az emlékplakettet Józsa Gábor és Siposné Karl Mária alapító-adományozó adta át a díjazottnak. 

Sipos Zoltán halála után özvegye megalapította a Sipos Zoltán-díjat is, amellyel a szegedi zenészélet kiválóságait méltatják két kategóriában. Idén az idősebb zenészgenerációból Bíró János, az ifjú tehetségek közül pedig Tóth Bagi Csaba gitárosok vehették át a kitüntetést. 

Az est házigazdája Pleskonics András, alias Dr. Rock volt, a díjazottak stílusosan, hangszereik tolmácsolásában mondtak köszönetet. Szebényi Dániel zenésztársa a Barta Tamás Emlékéremmel tavaly díjazott Mike Gotthard gitáros volt, Bíró Jánoshoz és Tóth Bagi Csabához pedig Kasza Zsolt csatlakozott billentyűsként. A gitárhúrok köszönettől izzottak, az örömzene ritmusát a nagy elődök iránti tisztelet, a katarzist pedig a szerelem adta. Mert ahogy aznap este zenéltek, úgy csak igaz szerelemből lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában