Helyi kultúra

2022.12.05. 13:00

Szelfipont és Mikulás-járás Bakson

Imre Péter

Mézeskalácsos szelfipont is létesült Bakson. Fotó: Sándor Attila

A Mikulás is meglátogatta a baksi gyerekeket, akik a hétvégén a felnőttekkel együtt díszítették a fel a falu karácsonyfáját a faluház előtti téren. A bölcsődések, az óvodások, az iskolások és a nyugdíjasok mellett családok is éltek a lehetőséggel, hogy közösen ékesítsék fel az Ajtai Szilvia felajánlotta ezüstfenyőt.

A gyerekeket meglepetés is várta: ellátogatott hozzájuk a Mikulás – mint kiderült, nem utoljára, az otthoni Télapókról nem is szólva –, aki a karácsonyi dalokat éneklő kicsiket szaloncukorral ajándékozta meg. Nagy sikert aratott a mézeskalács szelfipont, az ünnepek hangulatát idéző házikónál sorozatban készültek az örök emléket jelentő fényképek.

A szombati szentmise előtt a baksi Szent Miklós Katolikus Általános Iskola tanulóinak műsora után a helyi hagyományok szerint az intézményvezetők gyújtották meg a második adventi gyertyát a Jézus Szíve Katolikus Templom előtti koszorún, vagyis Somogyiné Utasy Ibolya, Búzáné Huszka Ildikó és Pappné Kócsó Diána.

Ezzel a baksi Mikulás-járás még nem ért véget: tegnap az önkormányzati Télapó járta végig a falut – Dobos Péter külsős alpolgármester öltözött be a nagyszakállúnak –, és látogatta meg Búza Zsolt polgármester kíséretében többek között a bölcsődét, az óvodát, az iskolát, a postát, az orvosi rendelőt és a zöldségest.

– Kedden az intézményi Mikulás érkezik, és azért jön ilyen sokszor hozzánk, mert a baksi gyerekek nagyon jók – mondta el érdeklődésünkre Búza Zsolt.

Címkék#Baks

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában