Szeged

2023.01.02. 18:12

Kukucskáló kihívást hirdetett az Agóra

A Szent-Györgyi Albert Agóra kezdeményézesére nyolc szegedi intézmény összefogásával kukucskáló séta kihívás várja a családi és baráti társaságokat a Magyar Kultúra Napjáig a városi kulturális pezsgés év eleji szünetelésének idején.

delmagyar.hu

Az Agóránál az év eleji néphagyományokkal ismerkedhetnek a játékosok. Fotó: Török János

 A belvárosi barangoláshoz szükséges füzetet az Agóra Kálvária sugárúti főbejáratánál vagy a Millenniumi Kávéháznál találják az érdeklődők. A séta állomásai a Somogyi-könyvtár, az Agóra, az IH Rendezvényközpont, a Katolikus Ház, a Szegedi Tourinform, a Kövér Béla Bábszínház, a Móra Ferenc Múzeum és a Néma Papagáj Lemezbolt. 

A feladványok között szerepel több kirakatmustra, amelyek során a játékosok például az év eleji néphagyományokkal ismerkedhetnek, kakukktojást kereshetnek, magyar zenészek és irodalmárok művei között kutakodhatnak, de elmélyedhetnek Bálint Sándor munkásságában is. Mindemellett lépcsőszámláló, verssor-kutató és várostörténeti kérdések is várják a résztvevőket. 

A pontos elérhetőséggel, névvel, címmel, e-mail-címmel és telefonszámmal ellátott, kitöltött füzeteket a Millenniumi Kávéház postaládájába várják január 22-ig. A helyes megfejtők között jutalmakat sorsolnak ki a szervezők. A nyeremények belépők lesznek az Agóra programjaira, valamint részvételi lehetőség a Bakancsos Kirándulásra, amelynek időpontja február 19., úti célja pedig a mohácsi busók titokzatos, kissé pimasz, de mindenképpen felettébb vidám forgataga. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában