Szegedi hírek

2023.01.24. 18:50

Trokán Nóra játssza Seherezádét az Ezeregy éjszakában

Trokán Nóra Seherezádé szerepében debütál a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri nagyszínpadán augusztusban. Az Ezeregy éjszaka című worldmusicalben egy kerettörténet fogja össze egységes egésszé a keleti királyfiak, hercegnők, tolvajok és dzsinnek egzotikus világát megidéző kalandokat.

Koós Kata

Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon kétszer is játszott már főszerepet a Domján Edit-díjas színművésznő, a Dóm téren azonban első alkalommal lép majd színpadra. Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok/Emmer László

Trokán Nóra alakítja a narrátor-főszereplőt a Szegedi Szabadtéri Játékok Ezeregy éjszaka című produkciójában. A Junior Prima- és Domján Edit-díjas színművésznő Seherezádét játssza Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István új worldmusicaljében. Az ősbemutatót augusztus 11-én tartják a Dóm téri nagyszínpadon, majd további öt estén át láthatja a közönség a családi, fülbemászó dallamokkal és szórakoztató pillanatok sokaságával kecsegtető előadást. 

A produkcióban kerettörténet fogja össze egységes egésszé a keleti királyfiak, hercegnők, tolvajok és dzsinnek egzotikus világát megidéző kalandokat. A musical kiindulópontján Sahriár király szerelmi bánattól szenved, míg elé nem vezetik Seherezádét. A szép és okos rabnő, hogy elkerülje a király haragjának áldozatul esett elődjei sorsát, példázatos történetbe kezd. A fordulatos mese annyira magával ragadja az uralkodó figyelmét, hogy újabb és újabb éjszakákon át életben hagyja a lányt a befejezés reményében. Így bontakoznak ki a nézők számára ismert, ugyanakkor meglepetéseket tartogató epizódok a musical folyamán.

Fotós: Szegedi Szabadtéri Játékok/Emmer László

Trokán Nórát 2011-ben és 2012-ben az Újszegedi Szabadtéri Színpad egy-egy ifjúsági előadásának női főszerepében már láthatta a szabadtéri közönsége. A Dóm téren azonban először lép majd színpadra. 

– A Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszínpadán fellépni komoly presztízsű dolog, számos nagy név fordul itt meg a szakmából. A közönség soraiban ültem már a Dóm téren, és rendkívül erős energiával bír az egész hely, a színpad, a nézőtér. Ilyenkor mindig belegondoltam, milyen lehet egy ekkora színpadon játszani. Nem koncertjellegű, egész estés előadásban ez lesz számomra az első alkalom. Nagyon izgatott vagyok jó értelemben a feladattal kapcsolatban – mondta a színművésznő. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában