Szegedi hírek

2023.02.07. 17:49

Íróink szerelmi titkaival startol a Pedagógiai esték

Író, meseterapeuta, világutazó, mítoszromboló jogászprofesszor és toxikológus is előadást tart a Mentor(h)áló Pedagógiai Esték programsorozatának tavaszi évadában. Irodalmunk nagyjainak szerelmi élete, a Selyemút titkai, a gyermeki agresszió és a jövő iskolája is fókuszba kerül.

Koós Kata

Az évad tíz előadóját Porkoláb Mihály és Berkesné Reigl Imola mutatta be. Fotó: Karnok Csaba

– Tíz országszerte elismert szakember látogat el Szegedre a Mentor(h)áló Pedagógiai esték című programsorozatának tavaszi évadában – jelentette be Porkoláb Mihály főszervező kedden. Az előadásoknak ezúttal is az IH Rendezvényközpont ad majd otthont, amelynek rendezvényszervezője, Berkesné Reigl Imola elmondta, a sorozat nyolc évvel ezelőtti indulása óta lezajlott 128 előadást több mint ötvenezer néző tekintette meg. 

A tavaszi évad jövő héten hétfőn Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész estjével kezdődik, aki magyar írók és költők szerelmi életének titkaiban kalauzolja majd hallgatóságát Kire tartozik, hogy szerettek ők? című előadásában. Február 28-án Belső Nóra pszichiáter a különböző életciklusok, élethelyzetek lelki életre gyakorolt hatásait veszi majd górcső alá. A hullámvölgyek okait és megoldási lehetőségeit járja majd körbe.

Március 13-án a meséké lesz a főszerep. A Pedagógiai esték egyik közönségkedvenc előadója, Boldizsár Ildikó mesekutató és -terapeuta tér vissza az IH színpadára. Ezúttal a mesebeli hősök és segítőik szerepét vizsgálja majd. Március 27-én a hazai start-up mozgalom nagyasszonya, Pistyur Veronika tart előadást. A Budapest Bridge ügyvezetője az álommunkahelyeket kínáló cégek motivációit mutatja be. 

Április 17-én Karsai Krisztina jogászprofesszor mítoszokat rombol a színpadon. Előadásában ledönti majd a tévhiteket, amelyek a bűncselekményekről, a tettesekről, a büntetésekről, a börtönökről és a nyomozókról szólnak. Április 24-én Perger István világutazó hívja közönségét egzotikus kalandra. Gazdag kép- és videóanyagban bővelkedő előadásában a Selyemút menti kultúrák érdekességeiben kalauzolja majd hallgatóságát. 

Május 8-án Deliága Éva pszichológus, gyermekterapeuta szolgál majd hasznos tanácsokkal szülőknek, nagyszülőknek és pedagógusoknak a gyermeki agresszió hatékony kezelésének lehetőségeiről.  Május 23-án Zacher Gábor toxikológus tér vissza harmadjára az IH-ba, és tart előadást a dizájnerdrogok veszélyeiről. 

Június 5-én Gyarmathy Éva klinikai szakpszichológus a jövő iskolájáról mesél majd a közönségnek. A Pedagógiai esték tavaszi évada június 12-én Keleti Ági műsorvezető előadásával zárul majd, aki az olvasás jótékony hatásairól beszél majd.

Az előadásokra jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban vagy online az intézmény honlapján vásárolhatók.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában