Szegedi hírek

2023.02.04. 16:00

Medvenapot tartottak Alsóvároson

Medvenapot tartottak szombaton az Alsóvárosi Kultúrházban. A Szent-Györgyi Albert Agóra rendezvényén hatalmas volt az érdeklődés: míg a nagyteremben ringató foglalkozás és Teddy Maci kórház szórakoztatta a kicsiket, a nagyobbak Medve-túrán járhatták be Alsóvárost.

T. K.

Fotó: TOROK JANOS

A Szent-Györgyi Albert Agóra a néphagyomány kapcsán minden évben szervez február elején medvés programot. Bár az intézmény most zárva tart, erről idén sem akartak lemondani, így alternatív lehetőséget kerestek.

– Az Alsóvárosi Kultúrház fogadta be a programjainkat, amiért nagyon hálásak vagyunk – mondta el Orbán Hédi, az Agóra igazgatója a szombat délelőttre megszervezett eseményen, amelyre mintegy 200-an jöttek el. Hozzáétette, a fő cél az volt, hogy miközben a gyerekeket emlékeztetik a február elejéhez kötődő medvés népszokásokra, érdekességeket is tanítsanak nekik ezekről az állatokról.

A kultúrház nagytermében a fő program a ringató foglalkozás volt, így itt többnyire kisgyermekes családok gyűltek össze. Az ölbéli játékok mellett tartottak hangszerbemutatót is, amelyet a kicsik szintén nagyon élveztek. De az is jól szórakozhatott, aki ebben nem vett részt: volt lego sarok, arcfestés és embernagyságú plüssmacival is lehetett fotózkodni. Szegedi orvostanhallgatók vezetésével Teddy Maci kórház is működött, ahol lázméréstől a komplett műtétig számtalan orvosi vizsgálatot lehetett elvégezni plüssállatokon. A legbátrabbak pedig azt is megnézhették, milyen szerveket lehet találni a belsejükben.

A 2 és fél éves Dórit például ez a program kötötte le legjobban. – Többször kipakolta már a plüssmaci pocakját, de az összes többit is meg kellett gyógyítani – nevetett édesanyja, Surján Noémi, aki miközben egyik kezével az infúziót tartotta a komoly műtétéhez, a másikkal mellkasára kötött 2 hónapos kisfiát, Dávidot simogatta, aki végigaludta az egész programot.

A medve túrára 15 csoport regisztrált. Ők nagyjából másfél óra alatt tudták körbejárni azt a 10 állomást, amelyeket Alsóváros különböző pontjain – többek között a nagyállomáson, a templomban és a játszótéren – jelöltek ki. Volt medve torna, medve totó, mézkóstolás és medvés mondásokat is kellett részletekből összerakni.

A program a Gyantár Zenekar Mackó bulijával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában