Helyi kultúra

2023.03.29. 14:40

18 alkotó 104 műve Kisteleken

A közelmúltban nyílt meg a kisteleki Klebelsberg Művelődési Központban a 18 alkotótól 104 művét felvonultató kiállítás a helyi festők körének szervezésében. A Tavaszi kiállítás a virágok jegyében című tárlaton festmények mellett fotókat is láthatnak az érdeklődők, egészen április 20-ig.

Imre Péter

Szombathelyi Árpád rögtönzött tárlatvezetést tartott lapunknak. Fotó: Imre Péter

– Tavaly megígértük közönségünknek, hogy márciusban újrakezdjük, megtörtént – mondta Szombathelyi Árpád, a Kisteleki Festő Kör vezetője. Azzal folytatta, a téma, a tavasz, a virágok, a kibontakozás adta magát, hiszen ez az üde évszak a javuló időjárással, a simogató napsütéssel kellemes mindenkinek, növénynek, állatnak és embernek egyaránt.

– Kortárs szellemiségű alkotásokat vártam a kör tagjaitól, vagyis azt, hogy a festményekben, a fotókban legyen benne a személyiségük és egy gondolat, amit próbálnak közvetíteni a szemlélődő, a befogadó felé, akinek időt kell rá szentelnie, hogy megértse az üzenetet – fogalmazott Árpád.

Az érdeklődők 18 alkotó 104 művét tekinthetik meg a Klebelsberg Művelődési Központ nyitvatartási idejében, hétköznap 8-tól 16 óráig. Szombathelyi Árpád, aki rögtönzött tárlatvezetéssel ismertetett meg a több technikát, stílust képviselő festményekkel és fotókkal – Svihrán Éva és a megnyitón a Globe Vándorok Társulattal közreműködő Gera Szilvia jelentkezett fényképekkel – a tervekről is szólt.

– Még tavasszal bemutatnánk a szabadkai Molnár Imre grafikáit. Érdekességük, hogy a pesti kiállításról útban haza a koronavírus-járvány miatt ragadtak nálam, már legalább két éve, és Mirkó, akit barátomnak vallhatok, azóta nem jött értük, azóta „raktározom” a munkáit. Ősszel szeretnénk erdélyi, szentegyházai alkotótársaink, a CsakArt közössége előtt kiállítással tisztelegni. Már kétszer jártak művészetükkel Kisteleken, közvetítésünkkel Kiskunfélegyházára is eljutottak, mi pedig már 20 éve tartunk ott nyári művésztábort – sorolta Szombathelyi Árpád.
 

A kiállítók

Ne feledkezzünk meg a kiállítókról: Müller Anikó, Faddi Júlia, Hegedűs Fanni, Mucsiné Varga Anikó, Pálinkás Pál, Szécsényi Szabina, Vas Ágnes, Hajdú Zsanett, Hettie Ford, Takó Mária, György Viktória, Svihrán Éva, Deák Anett, Borboláné Skultéti Ilona, Hódi Katalin, Szabó Ildikó, Gera Szilvia és Szombathelyi Árpád.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában