Szeged

2023.03.15. 07:00

A Hegedűs a háztetőn musicallel nyitják a Nagyszínházat - Fotók

A célegyenesbe érkezett a hét elején a Hegedűs a háztetőn musical próbafolyamata a Szegedi Nemzeti Színházban. A produkció rendezője Barnák László főigazgató, aki az elmúlt években olyan sikeres előadásokat álmodott színpadra, mint a Sirály, valamint a Leonce és Léna, ekkora stábot azonban első alkalommal dirigál.

Koós Kata

Fotó: TOROK JANOS

– A Szegedi Szimfonikus Zenekar ül az árokban, a teljes operatagozat, tánckar, énekkar, magánénekesek dolgoznak együtt a színművészekkel. Hatalmas csapat egy világhírű musicalben, ami az egyik legtöbb előadást megért produkció. A Valahol Európában és A padlás musicalek több mint ötven előadást értek meg az elmúlt években, bízom abban, hogy a Hegedűs a háztetőn talán túl is szárnyalhatja ezt a számot – mondta el lapunknak. 

A musicalt legutóbb 1986-ban és 2005-ben mutatták be Szegeden, előbbiben Király Levente, utóbbiban Gregor József nyújtott azóta legendássá vált alakítást. A pénteki premieren Borovics Tamás álmodozik majd arról Tevje szerepében, hogyan temetné a munkát, ha egyszer gazdag lenne. 

– Azt gondolom, hogy az elvárásokkal abból a szempontból nem érdemes foglalkozni, hogy ezt a produkciót már kétszer bemutatták a Szegedi Nemzeti Színházban. Nekünk a ma nézőinek, a jelennek és a jövőnek kell színházat csinálni. A legfontosabb, hogy nekünk mit mond ma ez a musical egy olyan helyzetben, amikor éppen egy háború dúl mellettünk Ukrajnában, ahol ez a történet is játszódik, amelyben az oroszok elkergetik az ott élőket. Nem tartalmaz direkt utalásokat, de nincs is rá szükség, annyira erős a történet, fülbemászók a zenék, szívre-lélekre ható az előadás – fejtette ki a rendező. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában