Szegedi hírek

2023.03.05. 16:40

Ablakokat nyitott a világra a Zsinagóga új kiállítása - Fotók

Hidvégi Péter aranydiplomás fotóművész képeiből nyílt kiállítás Ablak a világra címmel vasárnap az Új Zsinagógában. A végzettsége szerint gépészmérnök és környezetvédelmi szakmérnök alkotó a nyolcvanas években alapítója volt a Jászkun Fotókörnek, és országos környezetvédelmi fotópályázatokat szervezett.

delmagyar.hu

A kiállítás egy hónapig látogatható hétfő és szombat kivételével minden nap. Fotó: Karnok Csaba

Szegedi tárlatán az utazásai során készített fotóit gyűjtötte csokorba. A negyven fénykép távoli országokba kalauzolja szemlélőit. Megtekinthető többek között párizsi, athéni, szarajevói, római, prágai, bukaresti, kordobai, jeruzsálemi és New York-i pillanatkép is. 

A kiállítást Kolozsi Sándor fotográfus nyitotta meg. 

Hidvégi Péter úti élményeket örökít meg, de nem a mai mobilosok által gyakorolt szelfi-megoldással. Ennél sokkal értékesebb, mélyre hatóbb megközelítést alkalmaz. Egyrészt a részletekre koncentrál, szokatlan látószögekre, perspektívára, fényviszonyokra, vagy éppen olyan képelemeket ragad ki a látványból, ami újabb összefüggésekre hívja fel a figyelmet, nem ritkán finom iróniával humorossá téve a szituációt

 – méltatta a kiállítót. Majd azt is kiemelte, hogy Hidvégi Péter rendszerint az embert állítja felvételei középpontjába. 

Hidvégi Péter erénye, hogy nem az adott város turisztikai nevezetességeit, vizuális közhelyeit igyekszik felmutatni, hanem valamilyen szempontból érdekes, figyelemre méltó embereket örökít meg megszokott vagy éppen szokatlan szituációban 

– mondta Kolozsi Sándor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában