Helyi kultúra

2023.03.21. 11:08

Egy jó emberre emlékeztet a tulipánfa

A Kossuth téren, egykori kedvenc padja mellett ültettek emlékfát a februárban elhunyt Szilágyi László tiszteletére. A Szent Anna-templom kántorára Gruber László atya, Szabó Zoltán polgármester és gyerekkori barátja, Sebestyén Péter emlékezett.

M. A.

Gruber atya elmondta, Szilágyi László közel tíz éven át volt legközvetlenebb munkatársa, aki több mint negyven éven át szolgálta a híveket kántorként, kezdetben Szegváron, majd Szentesen.

– „Szima”, ahogy barátai szólították, reggel nyitott, este zárt, neki valóban második otthona volt a templom. A lelki töltekezés, megbékélés helyszíne volt számára, nemcsak egy egyszerű munkahely. Ez a fa immáron rá fog emlékeztetni, legyen áldott az ő emlékezete – fogalmazott Gruber atya.

Sebestyén Péter, az elhunyt kántor barátja kiemelte, hat évtizedes barátság fűzte őket össze. – Egy igazi társasági ember volt, mindenkihez volt egy jó szava. Fájó érzés, hogy egy nagy generáció egyik utolsó tagja ment el – tette hozzá Sebestyén Péter.

Szabó Zoltán polgármester Szilágyi László 40 éves áldozatos munkája mellett személyiségét emelte ki. – Az emberi szolgálat, amit lehetett adni, az ő volt. Barátságos tekintetével, mosolyával és gondolataival szellemileg táplált bennünket. Mélyen emberi tartásával meghatározó személyisége volt a városnak. Ettől lesz igazi közösség egy város, hogy megőrizzük az emlékét – jelentette ki a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában