Szegedi hírek

2023.04.10. 12:23

Most már visszavételre is alkalmas a Somogyi könyvtár könyvátvevő automatája

delmagyar.hu

A Dóm téri épület bejáratához kihelyezett könyvátvevő automatából a nap 24 órájában átvehetők az előre (oda)kért dokumentumok. 2023 áprilisától az automata a kikölcsönzött könyvek visszavételére is alkalmas.

A szolgáltatást a központi könyvtárba beiratkozott olvasók vehetik igénybe.

Amennyiben csupán visszahozzák az Önöknél kölcsönzésben lévő könyveket, akkor a visszavételi űrlapon jelezzék szándékukat.

A dokumentumok berakására az automatába a kitöltött űrlapra válaszként kapott e-mail kiküldésétől számítva 3 napig van lehetőség:
– az olvasójegyszám és a hozzá tartozó – a Corvina könyvtári rendszerben tárolt – jelszó megadásával
(A jelszó alapértelmezetten az Ön születési dátumának utolsó négy számjegye: hónap és nap, pl. 0101. Amennyiben a korábbiakban már megváltoztatta ezt a jelszót, úgy az automata használatakor is ezt adja meg.)
VAGY
– a kiküldött egyedi nyitókóddal

Ha a könyvek visszaadásával együtt kölcsönözni is szeretnének a könyvátvevő automatán keresztül, akkor az itt elérhető űrlapot töltsék ki, és jelezzék a könyvek visszahozásának a szándékát is.

A köteteket a könyvtár munkatársai összegyűjtik, szükség esetén e-mailben egyeztetve az igénylővel.

A könyvek az olvasó nevére kikölcsönözve kerülnek az automatába, amiről a rendszer automatikusan üzenetet küld a beiratkozáskor megadott e-mail-címre.

A dokumentumok a levél kiküldésétől számítva 3 napig vehetők át (a fentebb leírt módon).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában