Helyi kultúra

2023.05.01. 10:00

Gasztronappal ünnepelték a hosszú hétvégét Sándorfalván - Fotók

Leves, kolbász és töltött káposzta is készült szombaton a Sándorfalvi Gasztro Napon. Összesen 24 csapat főzött a piactéren, a Kastélykertben eközben veteránautók találkozója zajlott

Timár Kriszta

Fotó: Karnok Csaba

Az első gasztronapot 1997-ben rendezték meg Sándorfalván. Azóta hagyománnyá vált, hogy évente egyszer a finom ételeké a főszerep a kisvárosban, így szombaton immár 19. alkalommal gyűltek össze a csapatok, hogy összemérjék főzésben tudásukat. A kolbász és a töltött káposzta mellett levest is lehetett főzni, ebből 150 litert – melyet a polgármester, az egyik képviselő és a művelődési ház igazgatója készített – szét is osztottak a látogatók között. 

Összesen 24 csapat főzött a Piactéren, mindannyian darált húst kaptak alapanyagként. Az Őszikék nyugdíjasai például 240 töltelékből készítették a töltött káposztát, a szatymazi önkormányzat pedig egységes, Man in Black stílusú megjelenésével tűnt ki a tömegből. Ők még a zsűrinek is bőröndben vitték ki a kóstolóadagot. És bár a rendezvényen csak a kategóriák első helyezettjeit jutalmazták, ennek ellenére végül senki nem ment haza üres kézzel.

Amíg a csapatok főztek, különleges autók is felvonultak a városban, melyeket aztán a Kastélykertben bárki megcsodálhatott. Maserati, Mustang és kabrió Fiat is látható volt a félszáz veteránjármű között, melyek a kisteleki, szegedi és hódmezővásárhelyi egyesület tagjainak tulajdonában vannak. Mint megtudtuk, van, aki csak élményautózásra használja, mások viszont akár a napi ügyeik intézéséhez is beülnek a több évtizedes, felújított gépcsodákba. Ezekből egyébként jóval többet, több mint kétszázat augusztusban lehet majd látni Szegeden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában