Szegedi hírek

2023.05.23. 14:00

Jövő héten kezdődik a Szegedi Zsidó Kulturális Fesztivál

K. K.

Egészen szeptember közepéig kínálnak kulturális programokat az Új Zsinagógában.

Fotó: Frank Yvette

Június 4-én zsinagóga-látogatásokkal kezdődik a XVII. Szegedi Zsidó Kulturális Fesztivál, amelynek keretében egészen szeptember közepéig kínálnak kulturális programokat a szervezők. 11-én és 18-án kertbemutatóval és orgonabemutató-hangversennyel várják a látogatókat. Június 22-én a Szegedi Szimfonikus Zenekar ad koncertet az Új Zsinagógában Kendrusz Attila, a Szegedi Zsidó Hitközség vallási vezetőjének közreműködésével. 25-én pedig a Docpiano Band koncertezik Borovics Tamás, a Szegedi Nemzeti Színház színművészének közreműködésével. 

Július 2-án az AranyEzüst Quartett ad hangversenyt, a hónap további részében pedig az irodalom kapja a főszerepet. 9-én a József Attila-díjas Grecsó Krisztián érkezik Szegedre, és tart Lányos apa címmel előadást. 11-én pedig Bankó-Erdősi Viktória és Fülöp Valentina mutatja be a nagyközönségnek Életeken át című kötetét. 

Augusztus 5-én a vállalkozó kedvűeket éjszakai tárlatvezetéssel és orgonabemutató-hangversennyel várják majd, 13-án pedig az Új Zsinagóga mellett lehetőség nyílik a Szegedi Zsidó Hitközség székházának bejárására is. 

Szeptember 3-án ökumenikus kántorkoncertet rendeznek az Új Zsinagógában. 10-én este a népszerű koncertorgonista, Rákász Gergely ad majd hangversenyt, 14-én pedig a Szegedi Szimfonikus Zenekar koncertjével zárul a kulturális fesztivál. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában