Közösségi teret alakítana ki a szegedi iskola

2023.06.03. 20:01

Majálisoztak a Wesley diákjai és szüleik – Fotók

Ügyességi játékok, ugrálóvár, kutyaterápiás foglalkozás és színpadi programok is várták a Wesley-s diákokat és szüleiket szombaton az intézmény majálisán. A rendezvény bevételéből egy közösségi teret szeretnének kialakítani.

Timár Kriszta

Fotó: Karnok Csaba

Tavaly szerveztek először majálist a Wesley János Óvoda Általános Iskolában, amely olyan jól sikerült, hogy tradíciót teremtettek belőle.

– Korábban minden tanév végén gálával ünnepeltünk, ahol színpadi produkciókkal mutatkozhattak be a gyerekek. A Covid azonban közbeszólt, a járvány elmúltával pedig szerettünk volna egy rugalmasabb rendezvényt létrehozni, ami a váratlan körülmények között is megtartható – mondta el Ormándiné Nógrádi Erika intézményvezető. A majális egyébként nagy sikert aratott a szülők és a gyerekek körében is, hiszen amellett, hogy rengeteg színes programot kínált, sokkal közvetlenebb kapcsolatra adott lehetőséget a pedagógusok, szülők és diákok számára. Ezért idén már nem volt kérdés, hogy ismét erre várják az ide járó családokat.

A szombati majálist a mesevilág köré építették fel, az összes állomás ehhez kapcsolódott. Minden osztály kitalálhatta, milyen foglalkozásra várja a többieket. Volt, ahol portrét rajzoltak a jelentkezőkről, máshol célba kellett dobni, de akadt olyan csapat is, amely ügyességi játékokat állított össze. Az udvari kavalkádot a tantermekben kísérő rendezvényekkel színesítették: volt kutyaterápiás foglalkozás, mesevetítés és berendeztek egy vasútmodell kiállítást is. A színpadon versmondók, néptáncosok és a Wesley mesezenekara is fellépett, aki pedig mozgáshiányban szenvedett, ugrálóváron vezethette le felesleges energiáit.

A játékokért fabadkával kellett fizetni, amelyet darabonként 100 forintért lehetett megvásárolni. De szintén ezzel a játékos pénzzel lehetett fizetni használt játékokért, amelyeket a gyerekek adtak össze és az elsős tanítóbácsi nagy hangon kínálta, akár a régi piacokon. Az ebből befolyt összeget, ahogyan a nap végén a Grimm-Busz színház előadása és az azt követő táncház előtt szervezett tombola bevételét is egy közösségi tér kialakítására szeretné fordítani az iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában