Szegedi hírek

2023.09.27. 14:40

Csütörtökön kezdődik a Thealter plusz kisfesztivál

Koós Kata

A Tandem című nyitóprodukció alkotói az együtt alkotás és a törékeny egyensúly témáját boncolgatják. Fotó: Nagy Marci

Szeptember 28-a és október elseje között rendezi meg a 33. Thealter plusz kisfesztivált a Régi Zsinagógában a MASZK Egyesület. Táncszínház, fizikai színház, bábszínház, prózai előadás és egy különleges koncert is színesíti a programot.

Mándy Ildikó Társulata a Pavlova című szóló táncelőadással tér vissza Szegedre. Fotó: Dusa Gábor

A nyitóprodukció csütörtökön 19 órakor az Artus Stúdió és a Kompánia Színházi Társulat Tandem – színházi balanszológia című előadása lesz. A látványos, fizikai színházi produkcióban az együtt alkotás és a törékeny egyensúly témáját boncolgatják.

Pénteken Kovács Domokos mutatja be két szólóelőadását. A Dancing On A Grinder azt vizsgálja, hogyan befolyásolják a tradicionális férfi-női szerepek egy párkapcsolat dinamikáját. A H.A.N. – genderkérdés három táncban fő inspirációja pedig a görög mitológiából Hermaphrodyta, Androgün és Narcisszosz története volt. Szombaton 18 órakor a szegedi Solis Consort ad koncertet, majd 20 órakor a Cipolla Collectiva A test misztériuma – beavatás egy láthatón túli világba című előadása érkezik a Régi Zsinagógába, amely a természet ereje által mozduló embert a természet részeként ábrázolja. Vasárnap 17 órakor Mándy Ildikó Társulata tér vissza Szegedre a Pavlova című szóló táncelőadással.

A kisfesztivál a KV Társulat Tulipán című, új produkciójával zárul vasárnap este. Az előadás olyan kérdésekkel foglalkozik, hogy milyen manapság a viszony anya és felnőtt gyermeke között, mik a határok, mik számítanak határátlépésnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában