Helyi sport

2007.01.10. 15:19

2006 legjobb csapata a Délvilágnál: a Hód TC

A Délmagyarországnál és a Délvilágnál hagyományos év végi Év sportolója díjátadó ünnepségen a Hód TC férfi teniszgárdája vehette át a DV legjobb csapatának járó díjat.

Süli Róbert

Bardóczky Kornél öt éve erősíti a Hód TC-t. Fotó: Tésik AttilaZsinórban másodszor, a klub történetében immár harmadszor ülhetett a trónra a Hód TC (Bardóczky Kornél, Jancsó Miklós, Both József, Kiss György, Nagy Viktor, Sávolt Attila, Jaroslav Pospisil) férfi teniszcsapata. A vásárhelyi alakulat megvédte bajnoki címét, így nem volt vitás, hogy 2006-ban a Délvilágnál az Év csapata díjat söpörhette be az immár hagyományos Év sportolója díjátadó ünnepségen. Éppen a kupa átvételekor árulta egy nagy titkot a Hód TC rutinos játékosa, Kiss György, hogy miért is ennyire sikeres a gárda.

Az összetartó gárda

– Talán az országban egyedüli az az összetartás, az egymásért küzdés, hajtás, ami a csapatunkat jellemzi. Barátok vagyunk, és ez a pályán kívül is elmondható rólunk. Nem hiába játszik egymással évek óta a mag, ránk nem jellemző, hogy minden idényben más együttesbe igazoljunk. Lehet, hogy már egyéni versenyeken nem érünk el nagyobb sikereket, de a csapatverseny egészen más. Éppen ezért sikerült megnyerünk 2006-ban is a Szuperligát. Idén? Nem lesz könnyű, de csapattársaimat ismerve, újból az aranyérem a célunk.

Hernádi Gyula elnök és az elnökségi tagok minden feltételt megteremtenek, hogy a klub normális körülmények között működjön. Kevés olyan pálya van Magyarországon, mint a vásárhelyi. És kevés
olyan jó csapat van, mint a Hód TC.

Erősődik a Vásárhely

–Senki sem megy el tőlünk – kezdte az értékelést az elnök –, és ez nagyon fontos. Sőt két fiatal, nagyon tehetséges teniszezővel erősödtünk. Lukács Dénes egy év után visszatér hozzánk, míg a ígéretes jövő előtt álló Novák Balázs is minket erősít az idei szezonban. Nem lesz könnyű feladat megvédeni a bajnoki címet, a két Balázzsal, Györggyel és Attilával megerősödött Miskolc lesz a legnagyobb riválisunk. A nagycsapat remeklése mellett a pályánk is jól vizsgázott, a Davis Kupa-válogatott nálunk szerepelt. Szeretnénk a közeljövőben egy nagyobb pénzdíjas, nívósabb nemzetközi versenyt rendezni. Ennek érdekében már megkezdtük a tárgyalásokat. Jó lenne egy 50 ezer dollár összdíjazású tornának a házigazdája lenni, hiszen egy ilyen jellegű viadalon már nevesebb teniszezők is pályára lépnek.

Serfőző István nélkül nincsen csapat. A Hód TC kapitánya minden bajnokin ott van a csapattal. Mi az, hogy ott van! Együtt él a játékkal, izgul, biztatja a fiúkat.

Serfőző kilométerei

– Egyre nehezebben bírom a feszültséget, az izgalmat – vette át a szót Serfőző István. – A tavalyi döntőben sem ültem sokat, jóformán egyfolytában járkáltam. Az egyesek után 4–2-re vezetett a MIVAS. Az utolsó három párost azonban megnyertük. A Both, Nagy duó rövidítésben nyert a Tatár, Kiss páros ellen. Hatalmas döntő volt. A szakemberek is felsőfokon beszéltek a fináléról. Idén nehezebb dolgunk lesz. Az biztos, hogy a rájátszásra ismét lesz külföldi játékosunk. A nagy kérdés, hogy Sávolt Attila vállalja-e a játékot. Ez csak a nyáron dől el, de ő továbbra is marad a játékosunk. Az biztos, hogy jó csapatunk lesz, és szeretnénk újból a trónon ülni 2007-ben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában