Helyi sport

2007.01.07. 15:19

A Németh Toll Makó a rájátszásra készül

A Németh Toll Makó NB I-es női kézilabdacsapata már most a rájátszásra készül, a Maros-partiak a közvetlen riválisok ellen akarják kiharcolni élvonalbeli tagságuk meghosszabbítását.

Imre Péter

A Németh Toll Makó január 2-án kezdte meg 2007-ben a munkát. A bajnoki rajtig, pontosabban a folytatásig már egy hét sincs hátra, de elsősorban nem az alapszakasz mérkőzéseire koncentrálnak Bartuczék:
– Együttesünk már a rájátszásra készül – árulta el György Ferenc elnök –, nekünk ott kell majd jól teljesíteni ahhoz, hogy valóra válthassuk célunkat és megőrizzük NB I-es tagságunkat. Újabb kézilabdást nem igazoltunk, de még vannak kiszemeltjeink, hétfőn érkeznek próbajátékra.

A bentmaradás kiharcolására az új edző, Berzsenyi Mária következetes, maximalista munkája jelentheti a garanciát. A keretben van maródi, Hegyi Diánának megműtötték a térdét – szalagszakadást szenvedett –, legalább másfél hónapos pihenő vár rá, a többiek egészségesek. Talán ennél is fontosabb kérdés, hogy a Németh Sándorral történtek után hogyan áll az egyesület anyagi „szénája":
– Biztosítottak a működési feltételek, továbbra is számíthatunk a Németh Tollra, valamint az önkormányzat és a többi szponzor segítségére, támogatására is – mondta a klub első embere.

A 2007-es rajt nem lesz könnyű a Maros-parti alakulatnak: január 13-án 18 órakor a megyei rivális, a HNKC SE otthonában, a Hódtói Sportcsarnokban lépnek pályára Feketéék.

– Az első, a makói összecsapás előtt nagyon bizakodó voltam – emlékezett György Ferenc –, akkor úgy véltem, vagyunk olyan erősek, hogy megverhetjük a Vásárhelyt. Ezúttal már egy kicsit visszafogottabban ítélem meg az esélyeket, ellenfelünk játékosállománya tapasztaltabb, rutinosabb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában