Helyi sport

2007.01.15. 15:19

A nyolc közé vágyik a Makó

Az új évben tegnap délután találkoztak először az NB II-es Makó FC labdarúgói. Még nem kellett átöltözniük, a múltat, a jelent és a jövőt beszélték meg, valamint megtartotta székfoglalóját az új edző, Kolozsvári János.

Szélpál László

Az év első edzése még asztal mellett zajlott. Fotó: Frank YvetteDélután fél ötre volt meghirdetve az esztendő első találkozója a Makó FC-nél. Mindenki pontos volt, sőt voltak, akik lényegesen korábban érkeztek. Egyrészt ez valószínűleg annak szólt, mert már régen „futottak össze", másrészt viszont így a hivatalos program előtt volt idő egymás között megtárgyalni a közelmúlt történéseit. Nevezetesen a téli szünetben lezajlott edzőváltást. A játékosok ugyanis az újságból értesültek arról, hogy a menesztett Takács Zoltántól újra Kolozsvári János kezébe került a marsallbot. Igen, újra, hiszen a szakember 1990 és 2005 között már irányította a zöld-sárgák szakmai munkáját.

Ezúttal nem kellett átöltözniük a játékosoknak, Csák Zoltán szakmai igazgató előre kijelentette, a hétfő a beszélgetésé lesz, a futás, a labdázás, az izzadás időszaka majd keddtől köszönt a fiúkra. A klubház asztalait ülték körül a játékosok (Kis, Hadár, Bány, Kulacsik, Magyar, Fülöp, Zakar, Mórocz, Bakos Á., Árva, Podonyi, Csamangó, Bakos T., Czirbus, Schreiber, Nyúl, Szaveljev, Varga R., Kovács K., Csák, valamint Szamosszegi), ott üdvözölte őket Ménesi Gábor. A klubelnök megnyugtatott mindenkit, a költségvetéssel a jövőben sem lesz gond, a város és a szponzorok ahogy eddig, úgy a folytatásban sem engedik el a csapat kezét. Kitért az edzőváltásra is.

Felkészülési mérkőzések

A felkészülés kezdetére elkészült a Makó FC edzőmeccs-programja. A zöld-sárgák január 27-én teremtornával kezdenek.
A műsor; január 27.: teremtorna Orosházán; január 28.: HFC–Makó; február 3.: Kecskemét–Makó; február 7.: Makó–Battonya (Szegeden, műfüvön); február 10.: Orosháza–Makó; február 14.: Tisza Volán SC-Szeviép–Makó; február 17.: Makó–Algyő (Szegeden); február 20.: Sándorfalva–Makó; február 22.: Makó–Battonya (Szegeden); február 24.: Tisza Volán SC-Szeviép–Makó; február 28.: Makó–Algyő (Szegeden); március 3–4.: torna Sándorfalván.
Az első bajnoki találkozóját március 11-én az Erdei-sporttelepen játssza a Makó a Jászberény ellen.

Elmondása alapján azért volt erre szükség, mert a csapat ősszel elmaradt a vártaktól. Az eredménytelenség miatt nem csak a korábbi tréner, Takács Zoltán a felelős, a játékosok is vastagon benne voltak. Éppen ezért mindenkitől maximális hozzáállást vár tavasszal, ha ez így lesz, a javítás sem marad el, ebben az esetben teljesítheti az együttes a kitűzött célt, a nyolc közé kerülést. Csák Zoltán szakmai igazgató azt emelte ki, ha valamikor, akkor most tényleg össze kell fogni a makói labdarúgásért, ezért is bízik abban, hogy súrlódásmentesen tudnak majd együtt dolgozni az új edzővel.

Kolozsvári János, mert róla van szó, abban a szerencsés helyzetben van, hogy a gárda 90 százalékát jól ismeri, hiszen két évvel ezelőttig ő volt a szakmai főnök. Ahogy fogalmazott: „az eltelt idő alatt jobb edző nem lettem, de tapasztaltabb mindenképp". Ősszel elég sok meccset látott, és mint mondta: „a mutatott játék bizony hagyott némi kívánnivalót". Elmondása szerint három hétig töprengett azon, elvállalja-e a felkérést, de mivel úgy érzi, tud segíteni és akar is, végül igent mondott. Nem foglalkozik a múlttal, mától mindenki tiszta lappal indul nála.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában