Helyi sport

2007.01.26. 15:19

A sportág csúcsán

Eperjesi László és rendkívül tehetséges tanítványa, Márton Anita újabb csúcsot hódított meg atlétikában. A trénert a tavalyi év utánpótlás edzőjének, Anitát pedig a legjobb utánpótlás atlétának választották meg.

Imre Péter

A fiatal sortoló 2006-ban a lehetséges nyolc országos bajnoki címből hetet (súlylökésben négyet, diszkoszvetésben hármat) megszerzett, ezenkívül középiskolás világbajnok lett, valamint a pekingi junior vb-n diszkoszvetésben a 12., súlylökésben pedig a 14. helyen végzett 17 esztendősen a két évvel idősebbek között. Eredményei elismeréseként a közelmúltban, a Papp László Sportarénában a Magyar Nemzeti Utánpótlás-nevelő Intézet díjkiosztó gáláján vehette át – edzőjével együtt – a már említett kitüntetést.

Az ünneplés már a múlté. A jövő, pontosabban Márton Anita szegedi jövője azonban még mindig kérdéses. Bizonytalan. Felkészülésének anyagi háttere nem biztosított. Amennyiben ez a segítség, összeg – 5-800 ezer forintról lenne szó – február első hetéig nem érkezik meg, fejlődése érdekében kénytelen lesz eligazolni Szegedről. Tényleg ennyin múlhat a maradása?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában