Helyi sport

2007.01.19. 15:19

Djurkovicsék veretlenek

Ratko Djurkovics egy évvel ezelőtt még egy válogatottban, a szerb és montenegróiban játszott Daniel Andjelkoviccsal és Milorad Krivokapiccsal. Azóta azonban szétvált a régi államszövetség és az előbbi a montenegrói, míg az utóbbiak a szerb címeres mezt öltik magukra.

Süli József

Egy évvel ezelőtt a svájci kézilabda Európa-bajnokságon még egy zászló alatt játszott Szerbia és Montenegró válogatottja. Sőt ha egészen pontosak akarunk lenni, így volt ez még a labdarúgó-világbajnokságon is. Ám 2006. május 21-én Montenegró lakosai megszavazták az elszakadást, június 3-án pedig hivatalosan is kinyilvánították a függetlenséget, így az államszövetség felbomlott, és többek között megalakult a montenegrói kézilabda-szövetség is.

Ezzel együtt elváltak a Pick Szeged addigi válogatottjainak útjai. Ratko Djurkovics a montenegrói színeket választotta. Az Eb-selejtező eredményeit figyelve jó vásárt csinált.
– Már a karácsonyi szünetben készültem a 2008-as norvégiai Európa-bajnokság kvalifikációs megmérettetésére. A krónikussá váló kézfejsérülésem tünetmentessé vált. Úgy érzem, válogatottunk nem vallott szégyent a Hollandia, Ausztria, Finnország alkotta csoportban, hiszen eddig valamennyi ellenfelünket legyőztük. Finnországot idegenben 28–26-ra, majd otthon 41–27-re vertük. Ausztriával hazai pályán kezdtünk, és diadalmaskodtunk 31–24-re. Idegenben viszont nagyon meg kellet izzadnunk, hiszen mindössze egyetlen gólon (35–34) múlott a sikerünk. Hollandiát házigazdaként 32–27-re sikerült felülmúlnunk, és vasárnap dől el, hogy veretlenek maradunk-e – foglalta össze eddigi szereplésüket a Pick Szeged védekező specialistája és beállója.

A Pick Szeged montenegrói válogatottja ezután elmondta, hogy idilli környezetben, a budvai sportközpontban, közel a tengerparthoz készültek a selejtező mérkőzéseire. Olyan Európában ismert nevek alkotják a nemzeti csapatukat, mint a kapus Stojanovics (Gummersbach) vagy Mijatovics (BM Altea), Kapisoda (Zágráb), Muratovics (Valladolid) és Vucsinics (Eibar).

– Még vasárnap lejátsszuk az utolsó mérkőzésünket Hollandiában. Én már nem utazom haza, hanem egyenesen Szegedre repülök a találkozó után. Hétfőn érkezem meg, Zoran Kurtes vezetőedző nagyon rendes volt, mert két nap pihenőt adott. Így, ha nem sérülök meg az utolsó kvalifikációs mérkőzésen, akkor csütörtökön bekapcsolódom a Pick edzéseibe – mondta a nagyon szerény, és a magyart egyre jobban beszélő kézilabdás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában