Helyi sport

2007.01.26. 15:19

Harmadik lett a Floratom Szeged

A Floratom Szegedi Asztalitenisz Club kezdeményezésére létrejött Duna–Körös–Maros–Tisza eurorégiós verseny második állomása volt Szeged.

A Floratom Szegedi Asztalitenisz Club kezdeményezésére létrejött Duna–Körös–Maros–Tisza eurorégiós verseny második állomása volt Szeged.
A Floratom Szeged első csapatának reális esélye volt, hogy a Temesváron rendezett első tornát követően most is a dobogó legmagasabb fokára állhasson. Jól kezdték a hatcsapatos körmérkőzéses versenyt Tóth Tibor edző tanítványai: a fakó 10:0-ás legyőzését követően a román válogatottal felálló Temesvár sem jelentett akadályt, Dudásék 8:2-re nyertek.

Az előzetes számítások szerint a két legerősebb csapat, a Szabadka I. és a Floratom I. csatája hozta a torna legszínvonalasabb összecsapását. A hazaiak közel álltak a bravúrhoz a két válogatott játékossal felálló testvérvárosiak ellen, de előbb a Dudás–Lukács pár, majd Dudás bukott nagyarányú vezetésről, meccslabdákról. Így Lukács 2, valamint Dudás és Erdélyi 1–1 győzelme mindössze a minimális, 6:4-es vereséghez volt elegendő. Az elszalasztott lehetőség megviselte a Szegedet, amit a jó erőkből álló Kikinda ki is használt, 7:3-ra nyertek a szerbek, egyedül a megbízhatóan teljesítő Dudás tudott meccseket nyerni. A záró kör végül 9:1-es szegedi sikert hozott a Szabadka II. ellen. A második számú együttesnek csak a tisztes helytállás lehetett a célja, ami sikerült is.

A tornát végül a Szabadka I. nyerte, a Kikinda, a Floratom I. és a Temesvár előtt. A legeredményesebb játékosnak járó serleget Námesztovszki Attila (Szabadka) vehette át, míg a legjobb hazainak Dudás Róbert bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában