Helyi sport

2007.01.19. 15:19

Két pont Csabáról

A vásárhelyi kék-sárgák nem a legkellemesebb emlékeket őrzik a viharsarki gárdáról. A Hódtói Sportcsarnokban nyertek ugyan Kiss Szilárd edző tanítványai, de a szünetben még a Békéscsaba ment hárommal (12–15). Akkor a második félidei jobb teljesítmény döntött HNKC SE javára.

Imre Péter

Békécsaba - HNKC SE 14-16
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Békéscsaba, 900 néző. Vezette: Jancsó, Marczinka.
Békéscsaba: Veress – Valyuch 3, Zsuzsa, TAKÁCS 4 (2), Tóth 1, SZEKERES 4 (2), Vincze 2. Csere: Mészáros (kapus), Forczek, Such, Cifra, Kelemen, Petrovszki. Edző: Rapatyi Tamás.
HNKC SE: ABRAMOVICS – Sztupakova 1, Bloj 1, Sipos, Wolf 2,, JENŐFI 5, Szepesi 1. Csere: Scholtz (kapus), Földes, Fülöp, Fauszt, Mayer, Mucsi, GERSTMÁR 6 (4). Edző: Kiss Szilárd.
Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 6/4.
Az eredmény alakulása, 7. perc: 1–2, 11. perc: 1–3, 16.p.: 3–6, 21. p.: 6–6, 27. p.: 7–7, 36. p.: 10–9, 42. p.: 11–11, 50. p: 12–13, 54. p.: 13–15.

A vásárhelyi kék-sárgák nem a legkellemesebb emlékeket őrzik a viharsarki gárdáról. A Hódtói Sportcsarnokban nyertek ugyan Kiss Szilárd edző tanítványai, de a szünetben még a Békéscsaba ment hárommal (12–15). Akkor a második félidei jobb teljesítmény döntött HNKC SE javára.
Az őszi eredményt alapul véve küzdelmes, birkózós meccsre lehetett számítani, és a csabai arénába kilátógató, remek hangulatot teremtő közel ezer drukkernek ebben nem is kellett csalatkoznia. Határozott, kemény védekezéssel – az első félidőben három-három kétperces büntetést osztottak ki a bírók – kezdett mindkét együttes, ez okozta kezdetben a „góliszonyt", ami a Vásárhelynek kedvezett, 16. perc: 3–6.

Sok hibát vétettek a csapatok, és a vendégek csak az első találatukat érték el indításból, Bloj labdaszerzését követően. Ezután „állóháború" alakult ki, felállt fal ellen, illetve hetesekből voltak eredményesek a felek. A fordulás után is folytatódott a birkózás, a közönség kevés gólt láthatott. Az együttesek elsősorban a védekezésre, és arra ügyeltek, hogy ne kapjanak gólt. A motíváltabbnak tűnő HNKC jobb hajrájával és a frissen igazolt Gerstmár Renáta (ő bizonyult a Vásárhely legjobjának) vezérletével értékes győzelmet aratott.

Kiss Szilárd: – A kevés gólt hozó mecsen jó védekezésünkkel megérdemelten nyertünk.

A forduló további eredménye: Debrecen–Dunaferr 23–25.


Vácott a Németh Toll Makó

A Németh Toll Makó NB I-es női kézilabdacsapata is idegenben szerepel a hétvégi fordulóban. Berzsenyi Mária edző tanítványai ma 17 órakor a Vác vendégeként lépnek pályára, és kellemes emlékeik lehetnek, hiszen egyetlen győzelmüket (38–32) éppen a Pest megyei alakulat ellen szerezték – igaz, még 2006-ban szeptember 24-én. Az esélyek ezúttal inkább a házigazdák mellett szólnak, bár az is igaz, hogy a Maros-partiakra ráférne már egy bravúr. Jót tenne a lányok önbizalmának, önbecsülésének, hitének. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában