Helyi sport

2007.01.17. 15:19

Koltit barátok várják

Szombaton 18 órától Hódmezővásárhelyen a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli gárdája a bajnoki címvédő Paksot fogadja az NB I A csoportjában. Az „atomvárosiak" játékosa a szegedi Kiss Zsolt, akinek több barátja is Vásárhelyen kosarazik.

Mádi József

Kiss Zsolt (12-es mezben). Fotó: DM/DVNegyedik szezonját tölti a Paks NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapatánál Kiss Zsolt. Az ősszegedi játékos azonban először tér vissza ellenfélként Csongrád megyébe.
– Legutóbb saját régiómban, illetve szülővárosomban még 2003-ban játszottam bajnoki meccset a Szedeák tagjaként. Nagyszerű idényt zártunk, hiszen újoncként a kilencedik helyen végeztünk. Ezután igazolt le a Paks, amellyel azóta két NB I A csoportos elsőséget és egy Magyar Kupa-aranyérmet szereztem – mesélte Kiss Zsolt.

A Koltinak becézett bedobó tehát az ország egyik élcsapatában kosarazik negyedik esztendeje. Azaz elfogadták, megbecsülik és szeretik.
– Elsősorban a csapat jó szereplése, ami fontos abban, hogy még itt vagyok. Természetesen azért én is igyekszem kivenni a részem a sikerekből, a munkából – mondta szerényen a kosaras. Ehhez csak annyit: a legutóbbi bajnoki döntő ötödik meccsén, amelyen a Paks legyőzte a Debrecent, és ezzel megszerezte a bajnoki címet, Kiss Zsoltot választották a találkozó MVP-jének, azaz legértékesebb játékosának.

A címvédő elég rosszul kezdte a szezont, most már azonban a dobogó közelében található.
– A bajnokság rajtján óvatos célt jelöltek meg a vezetők: legyünk az első háromban. Aztán nyolc meccs alatt csak három győzelmet arattunk, azaz borzasztóan kezdtük a sorozatot. Viszont a legutóbbi öt mérkőzés mindegyike sikert hozott, így most már ott vagyunk az elvárt hely közelében, az ötödik helyen. Nagyon fontos volt az elmúlt fordulóban az Albacomp ellen aratott siker – vélte Kolti.

És ilyen fontos lehet a Hódmezővásárhelyen elérendő diadal is. Kiss Zsolt szerint a Paks nem becsüli le a Bodrogi Baut.
– Óva intettem minden társamat attól, hogy könnyedén vegye a szombati találkozót. Persze, hogy nyerni megyünk Vásárhelyre, de ha a hazai gárda elkapja a fonalat, akkor bárki ellen képes a meglepetésre. A paksi meccs sima volt, igaz, akkor mi és a Bodrogi Bau is másképp állt fel. Nem játszott például a hazai mezőny jelenlegi legjobb lepattanózója, Freeman – jegyezte meg Kiss.

Barátok várják Vásárhelyen a paksi játékost. Több olyan kosaras is szerepel a hazaiaknál, akivel rendszeresen tartja a kapcsolatot.
– Ha tehetem, minden héten Szegeden vagyok, de kéthetente biztos. Ilyenkor, és ez így lesz most is, összeülünk Nyilassal, Drahossal, Kuklával, Deák Atival és Simándyval egy jó beszélgetésre. Drahinak azt üzenem, hogy örülnék, ha a szombati meccset kivéve igazán jól játszana az egész szezonban – zárta a beszélgetést Kiss Zsolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában