Helyi sport

2007.01.22. 15:19

Napraforgós mérleg

Március elején a Pécs–Harkány közötti 25 kilométeres évadnyitó futóversennyel kezdte és november közepén a Balaton-maraton teljesítésével zárta a 2006-os – eddigi legsikeresebb – szezonját a szeged-gyálaréti Napraforgó Futóklub.

A gyálarétiek örömmel vegyes büszkeséggel könyvelik, könyvelhetik el, hogy Magyarországon ők rendezhettek először futóversenyt autópályán – M5 Napraforgó-sztrádafutás – a Röszke és Szeged közötti szakaszon, közel 300 sportoló részvételével. Ezt az eseményt lapunk is támogatta.

A napraforgósok jó eredményekkel zárták a tavalyi esztendő szupermaratonjait: a Bécs–Pozsony–Budapest 325 km-es viadalon a 167 váltó közül a 8. helyen végzett a Lukácsi, Sümegi, Farkas, Répássy, Hullay összetételű csapat. A Lukácsi, Szabó, Sümegi, Répássy, Szögi ötös fogat a Békéscsaba–Arad–Békéscsaba 198 kilométeres versenyt az 5. helyen zárta, míg a Kozák, Király, Kováts, Széles alkotta kvartett a Tisza-tó 70 km-es távjának teljesítése után állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A Horgos és Szeged között első ízben megrendezett NATO-futófesztivál egyéni versengésében Lukácsi 4., Sümegi 8., Faragó 17. helye csapatban ezüstérmet jelentett a Napraforgónak, míg a nőknél a Borda, Mazák, Faragóné trió a 4. helyet szerezte meg.

A napraforgósok húsznál is több utcai futóverseny rajtjánál voltak ott – szerte az országban –, Szegeden mindig találkozhattunk velük. A versenytávokat összegezve 1350 kilométert teljesítettek sportolóik, Lukácsi István és Sümegi Attila révén pedig értékes helyezéseket „csíptek" el, saját korcsoportjában Borda Éva és Molnár Mihály ért el kiemelkedő eredményeket.

Visszatérve a rendezésekhez: 2006-ban a 6. és a 7. Napraforgó futódélutánt bonyolították le a Borostyán birtokon, és a 2. homokháti vesszőfutást Mórahalmon. Egyre nagyobb érdeklődés mellett.
Essék szó a tervekről is: az idén hasonlóan jó eredményekre törekednek futóik, bízva a munkájukat segítő eddigi támogatókban és újabb szponzorok jelentkezésében. Persze, ha kell – amint ez eddig is történt – a tagok is mélyen a zsebükbe nyúlnak az újabb sikeres futóév érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában