Helyi sport

2007.01.02. 15:19

Olaszországba utazik a Floratom Szegedi AC csapata

A férfi asztalitenisz Extraligában a hetedik helyen telel a Floratom Szegedi AC csapata. Ez a minimális elvárástól egy hellyel gyengébb.

Süli József

Az Extraligában második bajnoki évét töltő Floratom Szeged AC férfi asztalitenisz-csapata kissé elmaradva a minimális elvárástól a hetedik helyen várja a folytatást. Az tény, hogy a szegedi pingpongosok jól mérték fel már a bajnokság megkezdése előtt az erőviszonyokat, hiszen Tóth Tibor edző kijelentette: „Nekünk nem kedvez a mostan bevezetett lebonyolítási rendszer!" Igaza lett, de azért a klubvezetés a csapattól az 5–6. hely valamelyikének megszerzését jelölte meg. Most félidőben egy hellyel gyengébben állnak.

– Pozitívumként könyvelem el, hogy a gyengébbnek ítélt – Tatabánya, Szombathely, Budaörs – csapatokat legyőztük – kezdte az értékelést Tóth Tibor edző, majd így folytatta: – A csapat teljesítményének csúcsa a BVSC elleni hazai összecsapásunk volt. Ha ugyanolyan jól játszunk a közvetlen riválisaink ellen, mint a Békés és a Kemecse, akkor most sokkal előkelőbb helyen lennénk. Egyénileg mindössze Dudás Róbert teljesítményével lehetek maradéktalanul elégedett, hiszen csak a válogatott Jakab és Zwickl tudta legyőzni az első öt fordulóban.

Teljesítménye hetven százalék körül van. Sajnos Kriston Zsolt elmaradt a várakozástól. Főleg az erősebb csapatok ellen nyújtott gyengébb teljesítményt. Ugyanez érvényes a legmagasabb osztályban második éve játszó Lukács Levente teljesítményére is, akinél némi mentségként a rutintalanság mellett azt is fel lehet hozni, hogy a lebonyolítási rend szerint neki mindig a legerősebb ellen kell kezdeni. No és legvégül arról sem szabad megfeledkezni, hogy a Floratom amatőr együttes, amelyben mindenki munka mellett sportol.

A szegedi extraligás klub vezetői bíznak abban, hogy a csapat a tavaszi folytatásban jobban játszik majd. Bár a negyedik hely már elúszott, Dudáséknak azonban jó esélyük van még az 5–6. hely megszerzésére. Ami pedig az NB I-ben szereplő második csapatot illeti, az úgynevezett fakó félidőben az ötödik helyen áll. Állítják, ha Erdélyi Szabolcs nem sérül meg egy hónappal ezelőtt, akkor sokkal előrébb lennének.

A Floratom-játékosoknak az év vége sem hozott pihenőt, hiszen már holnap autóba ülnek, hogy pénteken késő este az olaszországi Verzuolóban Interkupa-mérkőzést játsszanak a tizenhat közé jutásért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában