Helyi sport

2007.01.14. 15:19

Sok labdát eladtak Körmenden

A kosárlabda NB I A csoportjában a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli Körmenden tizenkilenc pontos vereséget szenvedett.

Mádi József

KörmenKörmend - Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 89-70
Körmend, 2300 néző. Vezette: Bognár, Pálla, Török.
Körmend: FODOR M. 13, FERENCZ 24/12, Fodor G. 5, LEDOUX 14/6, GRGAT 24. Csere: Kutasi, Mujanovics 7/3, Vavra P. 2. Edző: Sabáli Balázs.
Vásárhely: DRAHOS 18/9, Böszörményi 9/3, Kováts R. 3/3, FREEMAN 20/3, Gémes 8. Csere: Nyilas 12/6, Utasi, Kukla. Edző: Czuprák László.
Kipontozódott: Kováts R. (38.).

Nyilas betegen is játszott. Fotó: Tésik AttilaBő egy negyedet szárnyalt a Bodrogi Bau. Freeman kezdőkosara után ugyan 19–9-re is elhúzott a hazai gárda, ám innen felállt a Vásárhely, és a szünetre a légtér ura, Freeman triplája, majd két büntetője révén kiegyenlített. Sőt Nyilas – aki az egész hetet végigbetegeskedte, ám mégis vállalta a játékot – trojkája és duplája után öt ponttal meglépett a vendéggárda, 24–29. A hazai közönség meglepődve tapasztalta az eredmény alakulását. Nem erre számítottak. Aztán összekapták magukat az esélyesebbnek vélt vasiak, és a negyed hátralévő részében nyolc perc alatt magabiztos előnyre tettek szert. Ebben elsősorban Grgat, Ferencz és a Debrecenből igazolt Fodor M. járt az élen, 47–35.
– Rengeteg eladott labdánk volt a mérkőzés ezen szakaszában, és sajnos ezt jól használták ki a körmendiek – mondta erről az időszakról a vendégek edzője, Czuprák László.

És ami az egész mérkőzésre jellemző volt: gyengén dobtak a vendégek. Amíg a Körmend ötvenkét, addig a Vásárhely csak harminchét százalékos dobóteljesítményt mutatott be. A Bodrogi Bau kapaszkodott, nem is húztak el a hazaiak. Illetve ha elmentek tizennyolc ponttal – 53–35 és 61–42 –, akkor a Vásárhely néhány támadás alatt visszajött a meccsbe. Az utolsó negyedhez 67–52-es hazai előnynél érkeztek a csapatok. A Bodrogi Bau nem tudott közelebb lopakodni, sőt az utolsó másfél percben ismét az eladott labdák okozták a vendégek vesztét.

Czuprák László: – Saját hibáink, eladott labdáink miatt nem tudtunk nyerni. Ráadásul a mérkőzés előtti felkészülésünket is hátráltatták a sérülések. Ha reálisan nézem, szorosabb eredményt is elérhettünk volna.

További eredmények: Paks– Albacomp 65–60, Kecskemét– Szombathely 108–81, Szolnok– Sopron 80–61, Pécs–Dombóvár 92–88, Kaposvár–Nyíregyháza 67–56, Debrecen–Zalaegerszeg 66–84.


Drahos negyven IBM-je

Czuprák László senkivel nem volt elégedett. Két kiemelhető teljesítmény azért akadt a Bodrogi Baunál: az amerikai Freeman 20 pontot és 17 lepattanót szerzett, Drahos viszont a 18 pontja mellett sajnos hat labdát eladott. Ám a vásárhelyiektől utóbbi szerezte a legtöbb IBM-pontot, szám szerint negyvenet, így őt választottuk a találkozó legjobb vendégjátékosának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában