Helyi sport

2007.01.12. 15:19

Szegeden edz a jövő héttől

A magyar kézilabda-válogatott szerdai szombathelyi edzésén orrcsonttörést szenvedő Herbert Gábor a jövő hét közepén már bekapcsolódik a Pick Szeged munkájába. A védőspecialista reménykedik abban, hogy a vb-középdöntőben Skaliczki László szövetségi kapitány már figyelembe veszi.

Süli József

Fotó: Schmidt AndreaIgazán pechesnek mondhatja magát Herbert Gábor, a Pick Szeged kézilabdása. Amikor másfél évvel ezelőtt visszaigazolt régi csapatához, a felkészülés során úgy megsérült, hogy csak hónapokkal később vehette számításba az akkori edző, Kovács Péter. Most a válogatottban jelentős szerepet kapó kézilabdás a felkészülés fináléjában vált harcképtelenné, s így nem mehet élete első világversenyére.

– Legalábbis a csoportmeccseken egészen biztosan nem játszom, azonban ha a válogatottunk bekerül a középdöntőbe, úgy Skaliczki László szövetségi kapitánynak módja lenne két játékost kicserélni. Én azonban nem szeretnék sérült társ helyére kerülni – vázolta a távlati jövőt Herbert Gábor. A beállós kérésünkre felidézte a sérülését és az utána következő órákat.

Buday Dániel a Gummersbachban

A bajnoki címvédő MKB Veszprém tegnap délelőtt 2011-ig szóló szerződést kötött a 2005-ös junior vb és a 2006-os junior Eb legjobb játékosának megválasztott szerb Zarko Sesummal. A 21 éves, 195 cm magas irányító-balátlövő január 23-án csatlakozik a kerethez. Ugyancsak tegnap derült ki, hogy távozik Veszprémből Buday Dániel, aki február 1-jétől, annak ellenére, hogy csak 2008-ban jár le a szerződése, a német Gummersbachban folytatja pályafutását. A két fél ugyan a szerződést még nem írta alá, ám szóban már mindenben megegyeztek. A németek hajlandóak kivásárolni a magyar irányítót.

– A támadást gyakoroltuk: Grebenár Gabi lövés után eltalálta kézzel az orromat. Nem sértődtem meg, de neki nagyon rosszulesett, hogy nekem ilyen sérülést okozott. A szombathelyi kórházban megállapították, hogy letört az orrcsontomból egy darab. De nem ez volt a legnagyobb probléma, hanem az, hogy alig tudták elállítani a vérzést. Az első éjszakám nagyon nehéz volt. A kezelőorvos azt mondta, hogy maradjak bent az egész hétvégén, de én már csütörtökön kiszedettem az orromból a tampont, mert elterveztem, hogy a pénteki magyar–szlovén zártkapus mérkőzés után a társakkal együtt én is hazajövök. Egyébként a szombathelyi kosarasok nagyon segítőkészek voltak, hiszen azonnal felajánlottak egy maszkot.

Herbert Gábort hétfőn Pesten várja Erdélyi Gábor, a kézilabda-válogatott csapatorvosa. Ugyanis kap egy olyan speciális orrvédőt, aminek használatát nem tiltja a szabály sem. A tizenkilencszeres válogatott játékos bízik abban, hogy lehetősége nyílik még a világbajnokságon való játékra is. Most mindenesetre, amíg nem hívják, Szegeden lesz.
– Megbeszélem Szabó doktorral, a Pick Szeged orvosával a teendőimet, majd Zoran Kurtes edzővel is egyeztetem a munkámat. A tervek szerint a jövő hét közepén már bekapcsolódhatok a Pick-edzésekbe is.

A szegedi kézilabdás elárulta, hogy a magyar–szlovén zártkapus mérkőzésen 30–30 lett az eredmény. A klubtársak közül Puljezevics nem védett, mert enyhe derékfájdalmat érzett. Ilyés kezdi megtalálni a lövőformáját, Vadkerti pedig nagyon jó formában játszott. Mindhárman utaznak a vébére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában