Helyi sport

2007.02.06. 15:19

Győr és a betegség is legyőzve

Magabiztos, tizenhárom pontos győzelmet aratott a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata Győrben. Peresztegi Nagy Ákos csapata továbbra is harmadik a bajnokságban.

Süli Róbert

Győr - Szeviép-Szeged 57-70
NB I A csoportos női kosárlabda-mérkőzés, Győr, 300 néző. Vezette: Németh, Tóth.
Győr: BOROVICSKOVA 16/12, Koncz 12/6, Farkas 6, Antolovics 2, Somogyi 6. Cserék: Orsó 2, SZALAI 12, Ürmös. Edző: Gálos László.
Szeviép-Szeged: Török 11/3, IZSÁK 17/3, FÜRÉSZ 13/3, TOMOVA 10, KAJDACSI 13. Cserék: Mészáros 2, Russai 4, Bozóki, Tóth. Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Russai (fehérben) most kevesebbet játszott. Fotó: Segesvári CsabaNem számított könnyű mérkőzésre a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata Győrben, hiszen a hazai együttes a tabella első felében foglal helyet. A mérkőzés előtt egy nappal még az is felmerült Domokos Mihály ügyvezetőben, hogy a bajnoki elhalasztását kéri. A szegediek közül öten betegedtek meg, és emiatt nem tudtak edzeni. Szlimák, Török, Mészáros és a junior csapat két meghatározó játékosa, Pungor és Aranyics dőlt ágynak. A lányok azonban felelősségtudatuknak és dr. Lóczi Gerda közös munkájának révén vállalni tudták a játékot. Az
S. O. S. 24 orvosi vezetője különleges injekciókúrájának köszönhetően a három meghatározó kosaras ott melegített a többiekkel. Aranyics nem utazott el, míg Pungor nem vállalta a játékot.

Szerencsére olyan produkcióval rukkoltak elő a szeviépesek, hogy a betegeknek nem nagyon kellett játszaniuk. Okos és magabiztos védekezéssel már az első negyedben tetemes előnyre tettek szert a vendégek. Főként Fürész Emőke volt elemében, a válogatott bedobó volt a legeredményesebb. Ekkor érdekes módon centerposztról nem is szerzett pontot a Szeged. A második tíz percben még fegyelmezettebb védekezéssel rukkoltak elő Tomováék, így nőtt a különbség. A folytatásban sem változott a játék képe, szerencsére Kajdacsi is elkapta a fonalat, nem igazán tudták tartani a győriek. A 35. percben 65–45 volt a Szeviépnek, így az edző bátran pályára küldhette a fiatalokat, pihentethette a meghatározó játékosokat.

Ez a tizenhárom pontos győzelem azt jelenti, hogy a papírformát tekintve a Szeviép-Szeged a harmadik helyen végez az alapszakasz befejezése után.

Peresztegi Nagy Ákos: – Ebben a helyzetben különösen nagy öröm ez a győzelem. Úgy érzem, egy percig nem fért kétség ahhoz, hogy ki lesz a győztes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában