Helyi sport

2007.02.18. 15:19

Ismét döntés előtt az elnökség

Nem akarunk vészharangot kongatni, de valami nagy baj van a Pick Szeged kézilabdacsapatának háza táján. Igencsak kutatni kell az emlékezetünkben, hogy hasonló kudarcsorozatot találjunk, mint amilyet ebben a bajnoki évben produkál a Tisza-parti klub. Tavaly sokkal kisebb kisiklás (Barcelona, Ljubuski) után máris szakmai válságstáb alakult Kovács Péter edző munkájának segítésére. Most...

Süli József

Rosta (balról) és Kemény megette Krivokapicsot. Fotó: Segesvári CsabaNa most aztán feledhetünk minden eddigi kudarcot, s Dunaújvárosban azt a sikerélményt is megkapjuk, amit hiányoltunk az eddigi nagy rangadókon. Bizonyára ezzel a tudattal döntött úgy közel száz Pick-drukker pénteken délután, hogy a helyszínen tekinti meg a Dunaferr–Pick Szeged férfi kézilabdaderbit. Az ősszel nagyszerű játékkal Szegeden a Tisza-parti csapat biztos győzelme született. Most is hasonlóan magas színvonalú játékot vártak kedvenceiktől a Pick-drukkerek. Az elején a legtöbben csak azt konstatálhattuk, hogy nem lesz egyszerű feladat a telt házas dunaújvárosi csarnokban nyerni. De arra senki nem gondolt, hogy ahogy telnek a percek, úgy oszlik szét az az álom, a Pick folytatja az utóbbi évek hagyományát: Szegeden és idegenben is legyőzi a fiatal újvárosi csapatot.

– Se egyénileg, se csapatként nem lett erre a nagyon fontos rangadóra felkészítve a Pick Szeged! – foglalta össze lakonikus tömörséggel a látottakról kialakított véleményét Lele Ambrus ügyvezető elnök. Akinek az összecsapás előtt feltettem a kérdést: mi van akkor, ha kikap a Szeged? Ezt bekalkulálta a vezetés? Erre a sportvezető lehurrogott, hogy mit festem az ördögöt a falra, hiszen a játékosok egyértelműen kijelentették: „Biztosan nyerünk Dunaújvárosban!"

Vladan Maticsot ez a kisiklás nemcsak hogy nagyon megviselte, hanem a következő szavakkal kelt ki magából: „Egyeseket csak a pénz érdekli, s már nem tudnak szívvel-lélekkel játszani. Ez nagyon zavar és bánt engem".

A lapunk által megnyitott topicban „Ocebbb" feltett kérdései – Mi lesz ebből így? Milyen jövője van a szegedi kézilabdának? – bizonytalanságot tükröznek, de a további mondatában már ott cseng a bizalom: „Csak remélni tudom, én vagyok túl pesszimista, s a következő években, évtizedekben még sok-sok örömet fog nekünk, szurkolóknak szerezni szeretett városunk imádott csapata!"

Információnk szerint a klub elnöksége nem hagyja szó nélkül a dunaújvárosi játékot. Csak bízhatunk abban, hogy most konkrét eredménye is lesz tanácskozásuknak, s nem söprik a szőnyeg alá az újabb dicstelen teljesítményt, mint tették a szintén megalázó veszprémi játék után. Hiszen akkor a feddés mellett állítólag a játékosoknak kellett kifizetniük a Valladolid elleni BL-mérkőzés eredeti és lecsökkentett jegyára közötti különbséget, ezer forintot. Ehhez képest, Kovács Péter elmondása szerint, a dunaújvárosi női csapatot a vásárhelyi vereség után harmincszázalékos fizetésmegvonásra büntették...


Vélemények a Délmagyarország fórumáról

Komat: „Tavaly egy fantasztikus csapat és egy csodálatos eredmény jutott eszébe az embernek, ha a Pick Szeged nevét említették. Sajnos mára ez egy kicsit változott. Tavaly nyáron 3 év közös munka után úgy távozott Kovács Péter, hogy eredményei alapján nem kellett volna. A kispadra a szerb Zoran Kurtes ülhetett le. A bajnokság soha nem látott sérüléshullámmal kezdődött. Sérült volt többek között Andjelkovics, Krivokapics is. Valahol itt kezdtek jönni a gondok. Váratlan döntetlen hazai pályán a BL-ben, majd egy borzalmas meccsen súlyos vereség Veszprémben és eztán jött csak a meglepetés: a Pick Szeged szégyenteljes játékkal kiesett a MK-ból, majd most folytatódott a sor Dunaújvárosban. Most már csak a bajnokság maradt, de az is lehetetlennek tűnik. Mint ismert a mondás: a remény hal meg utoljára!
Figyelő: „Nincs semmi meglepő a Pick Szeged tegnapi vereségében, sőt! Ez a vereség előre vetítődött, várható volt. Okai között szerepelhet az, amit Dunaújvárosban megcsináltak, Szegeden meg nem! Újvárosban is volt egy korszak, amikor egy korosztály kiöregedett, és váltani kellett. Ott megtették, eredményét pénteken este láthattuk. Ott felneveltek egy új generációt, és a hiányzó posztokra – csakis oda – igazoltak hasonló korosztályból, és az egy-két megmaradt „öreg" – Rosta, Kemény – rutinjára is támaszkodva egy csapat lett felépítve egy, a szakmáját kiválóan értő edző Imre Vilmos irányításával. A tegnapi győzelmük a fiatal beérett játékosokból álló csapat győzelme volt egy kiöregedett, már pénzzel sem motiválható hét játékos – és nem csapat – felett, kiket ráadásul egy, szakmájához vajmi keveset értő edző sem tud motiválni! Egy összevásárolt volt jugói válogatott kiegészülve két „álsztárral" – Andjelkovics, Krivokapics – nem alkot csapatot! Szegeden elrontották, az itt felfedezett, felnevelt tehetségek sorát tanácsolták el! Szegeden nem becsülték meg a Buday, Gera utánpótlás-nevelő párost sem, nincs igazi utánpótlás-nevelés, az a néhány, aki mégis az, nem lehet próféta saját városában, lásd például: Halász Máté, Kiss Olivér! A péntek esti pofonok – sajnos – ismétlődni fognak, sokáig! Azért reméljük, a kézilabda nem jut a szegedi foci sorsára!"
Oxyd: „Hát, rossz volt nézni... Én úgy szoktam a vesztésre álló meccseken, hogy kiszúrok egy-két játékost, akiken látom, hogy akar és hajt, és nekik szurkolok. Ha lett volna a pályán legalább egy ilyen Pick-játékos. A Dunaferr lényegesen jobban akart, fiatalabbak, lendületesebbek, érezni lehetett rajtuk, hogy nem érdekli őket a kiélt játékosokból álló Pick tekintélye. Fiatalokat szeretnék látni a Pickben. Elég volt már a csapatról csapatra vándorló sztárokból. Fiatal szegedi csapatot szeretnénk, akiknek az előrejutásáért lehet szorítani. Minden körülmények között: Hajrá, Pick Szeged!"
Triatlonos: „Végeredményben 'Figyelő' véleményével értek egyet, valószínű, ő is belelát az utánpótlás-nevelésbe. Ekkora merítési lehetősége egyetlen csapatnak sincs, csak oda kellene figyelni, és egy kis pénzt rászánni. Nem ismerem pontosan a nagyságrendeket, de egyben biztos vagyok, hogy egy-két kiöregedett szerb sztár áráért megoldható lenne, hogy a Dunától keletre – Erdélyt is belevéve – az összes tehetség Szegeden tanulna és játszana. De ez már működött!"
Ocebbb: „Valami nagyon nem stimmel a csapat körül! Hol van már a tavalyi szezonban oly sokszor megcsodált küzdőszellem, akarat, a mindenáron győzni akarás? Hol van már egy olyan edző, aki megfelelően fel tudja készíteni a gárdát mind taktikailag, mind pedig mentálisan? Tavaly volt ilyen trénerünk, az idén ennek semmi jelét nem látom. Tavaly volt egy gólratörő Ilyésünk, egy megalkuvást nem tűrő Krivokapicsunk, egy bátran és okosan kéziző Andjelkovicsunk (ők persze még most is a Szegedben játszanak, de messze a formájuk a tavalyitól), no meg persze egy hihetetlen játékintelligenciájú, rutinos, a pályán remekül látó Perunicsicsünk.  

Menetel a Győr

Női kézilabdacsapataink az esélyeknek megfelelően szerepeltek az európai kupákban. A Bajnokok Ligájában érdekelt Győri Audi ETO KC hazai pályán – elsősorban remek védekezésének köszönhetően – fölényes győzelmet aratott a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen. Tovább tart viszont a bajnoki listavezető Ferencváros kontinentális vesszőfutása, a zöld-fehérek ezúttal a macedón Kometal Szkopje vendégeként szenvedtek vereséget. Érdekesség, hogy a Togliatti–Trondheim meccsen (a győri csoport) 60 perc alatt 82(!) gól született. Az EHF-kupában a magyar párharcot – továbbjutást sejtető különbséggel – a Dunaferr nyerte a Kiskunhalas ellen, a Debrecen pedig csupán két góllal maradt alul Metzben.

Eredmények:

Bajnokok Ligája, B csoport: Győri Audi ETO KC–Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) 28–20 (13–9), Lada Togliatti (orosz)–Byasen Trondheim (norvég) 43–39 (22–19). A csoport állása az 5. forduló után: 1. Lada Togliatti 10, 2. Győri Audi ETO KC 6, 3. Byasen Trondheim 4, 4. Buducsnoszt Podgorica 0 ponttal.
D csoport: Kometal Szkopje (macedón)–Budapest Bank-FTC 31–28 (11–12), Hypo NÖ (osztrák)–Slagelse (dán) (). A csoport állása az 5. forduló után: 1. Hypo NÖ 10, 2. Slagelse 6, 3. Ferencváros 2 (149–161), 4. Szkopje 2 (120–140) ponttal.
EHF-kupa nyolcaddöntő, első mérkőzések: Dunaferr NK–Kiskunhalasi NKSE 31–20 (14–9), HB Metz (francia)–Debreceni VSC 25–23 (11–10). 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában