Helyi sport

2007.02.16. 15:19

Kiválóan hengerelt otthon a Dunaújváros

Az egy héttel ezelőtti lendület folytatásban bíztak a szegedi drukkerek Dunaújvárosban is. Erre jól elhúzták Kurtes edző nótáját a vasgyár városában, hiszen a fiatal hazai gárda tízet vert a Tisza-parti együttesre a Budapest Bank férfi kézilabda-bajnokságban.

Süli József

Dunaferr - Pick Szeged 32-22
Budapest Bank férfi kézilabda liga. Dunaújváros, 2000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
Dunaferr: STOCHL – IVÁNCSIK T. 8 (3), Djukics, NAGY 8, Rosta M., CSÁSZÁR 5, TÖRŐ 7 (2). Csere: Kovács (kapus), Kemény, Zubai, Kukucka 3, Grebenár 1, Tóth J., Cigány. Edző: Imre Vilmos.
Pick Szeged: Puljezevics – Bendó 3, Djurkovics 1, Herbert, Ilyés 5, Andjelkovics 2, MATICS 3. Csere: Szente (kapus), Krivokapics 2, Bajus 3 (2), Mezei 2, Vadkerti 1, Berta, Sutka. Edző: Zoran Kurtes.
Kiállítások: 12, ill. 4 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 3/2.
Az eredmény alakulása, 7. perc: 2–4, 13. p.: 6–8, 24. p.: 12–10, 35. p.: 17–12, 39. p.: 20–13, 51. p.: 28–18.

Nagy Kornél (labdával) alaposan meglepte a Pick védelmét. Fotó: Segesvári CsabaDunaújvárosban az alapszakasz mérkőzésének tartották a Pick Szeged elleni tegnapi bajnoki találkozót, s ennek megfelelően már három nappal korábban az összes belépő gazdára talált.

– Ha most nem nyerünk, akkor nincs az idén sem előrelépés – mondogatták a Dunaferr vezetői. Állítólag már így is megvan Imre Vilmos utódja. Ha információnk nem csal, úgy a Vásárhely női együttesének jelenlegi szakmai irányítója, Kiss Szilárd a kiszemelt. Természetesen erről egyelőre csak a szatyorhíradó beszél...

– Szerintem a szegedi kemény védőfallal szemben kevés lesz a Dunaújváros fiatalos lendülete. Éppen ezért nagyobb az esélyük a vendégeknek – állapította meg Kovács Péter, a Pick tavaly távozott mestere. Neki pedig hinni lehet, hiszen az irányítása alatt lejátszott 13 mérkőzésből tizenkétszer győztesen hagyta el csapata a pályát.

Kinek drukkol? – tettem fel a kérdést a volt EHF-játékvezetőnek, Lekrinszki Tivadarnak, s a válasz eléggé meglepő volt: – A két játékvezetőnek, hogy ne hibázzon a rangadón! Nekem ugyanis a tevékenységüket kell értékelnem.

A szegedi találkozón Zoran Kurtes taktikai elképzelésével, hogy szabadon hagyják lőni a szélsőket, annyira meglepte Császárékat, hogy sima vereséget szenvedtek. A közel száz szegedi drukker most is abban bízott, hogy valami csodát tesznek kedvenceik. Az már a mérkőzés kezdetén látszott, hogy most bármelyik együttes nyer, nagyon meg kell izzadnia a sikerért. A Picknél jól kezdett Matics, aki negyedóra alatt háromszor mattolta Stochlt, de ugyancsak elkapta a fonalat a két évvel ezelőtt Békésről igazolt Nagy Kornél, aki négy gólt jegyzett 14 perc alatt.

Maticson nem múlott

Talán a legkevésbé Vladan Matics játékán múlott a csúfos dunaújvárosi vereség. A balszélső igazán jól kezdett. Küzdött, harcolt, hajtott. Aztán nem kapott labdát, majd Kurtes edző lecserélte, s hosszú ideig a padon ültette, illetve csak ültette volna, mert Matke ugrált, kiabált, tanácsokat adott, biztatta a társakat. Amikor ismét játéklehetőséget kapott, ugyanolyan nagy szívvel és lelkesedéssel próbálta csökkenteni a hazaiak óriási előnyét.

Háromszor volt kétgólos előnyük (1–3, 3–5, 6–8) a Tisza-partiaknak, mindannyiszor megfordították azt a hazaiak. A trénerek pedig már az elején több taktikai variációt kipróbáltak. Hátha valamelyik beválik? De az eredményjelzőn a 22. percben 10–10 volt az állás. Hullámzott a játék, hullámzott a küzdelem, s az izgalom. Mellettem a Dunaferr női csapatának tagjai nem merték elereszteni igazán magukat, talán mesterükre való tekintettel is, éppen ezért visszafogottan tapsoltak egy-egy hazai gólnál. A félidő hajrájában pedig erre volt is alkalmuk, hiszen a Dunaferr a legnagyobb különbségű (14–11) vezetést harcolta ki. Ez pedig azért következett be, mert több olyan átadási, bejátszási hibát vétettek a szegediek, amelyekből a villámgyors hazai szélsők gólokat lőttek.
Ha lehet egy csapatnak rosszul kezdeni a második félidőt, akkor a Pick Szeged ezt megtette.

– Ez lesz a sok. A ziccert be kell lőni – állapította meg Kovács Péter, miuátn Andjelkovics lövését védte Stochl. Majd pedig Ilyés lőtte mellé, majd fölé a labdát. Érthetetlen volt a Pick Szeged kapkodása. Motiváltabbnak tűntek a Dunaferr-játékosok, akiknek egy héttel ezelőtt Tatabányán sokkal jobban meg kellett küzdeniük, mint a vendégeknek Debrecenben. Hatgólos (19–13) hazai vezetésnél időt kért Kurtes edző.

Lendületesebb játékot, s nagyobb figyelmet várt a támadások befejezésekor. Szente kapuba állításakor úgy tűnt, hogy foganatja lesz a tréner szavainak, hiszen emberhátrányban bravúrosan védett, de rá a továbbiakban sem lehetett egyetlen rossz szavunk sem. Vadkerti és Bajusz találata után az optimistábbak fejében megfordult a gondolat: most kezd felzárkózni a Pick. Tiszavirág életűnek bizonyult ez a fellángolás, mert újítani tudtak a hazaiak, s az ellenállhatatlanul játszó Iváncsik, valamint Nagy Kornél vezérletével szinte megalázó (28–18) különbség alakult ki tíz perccel a mérkőzés vége előtt.

– Innen már nincs felállás! – jelentette ki Kovács Péter, aki pedig még a mérkőzés háromnegyed részében is azt mondta: – Nincs még lefutva ez a parti!

A szegedi drukkerek csalódottan szemlélték kedvenceik átgondolatlan, hitnélküli játékát.

Zoran Kurtes: – Az első félidőben még elfogadhatóan játszottunk, bár akkor is elkapkodtuk a lövéseket. Keresten a kollektív játékra való ösztönzés lehetőségét. A második félidő elején egyénieskedtünk, elhamarkodtuk a lövéseket, és úgy érzem, a Debreceni győzelem elbizakodottá tette a játékosokat. Így egy kemény védekezést alkalmazó Dunaferr ellen nem volt esélyünk.

További eredmény: Tatabánya–Gyöngyös 26–27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában