Helyi sport

2007.03.30. 16:19

A címvédő Ferroép a Konikom Eszékkel játszik a döntőért

A férfi teke Bajnokok Ligája fináléjának elődöntőjében ma 13 órától a címvédő Ferroép-Szeged a horvát Konikom Eszék ellen játszik – derült ki a sorsoláskor tegnap az eseménynek otthont adó szlovákiai Podbrezován.

Mádi József

Sudoku. Új kínai logikai játék, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban. Számokat, vagy betűket és számokat együtt kell úgy elhelyezni egy szabályos, négyzet alakú ábrában, hogy azok soronként, illetve oszloponként ne ismétlődjenek. És a játéknak már van a Ferroép-Szeged férfi tekecsapatában is professzora. Kecskés Miklós egy egész, ilyen jellegű időtöltést biztosító újsággal szállt fel a Szlovákiába induló kisbuszra tegnap reggel. Ért hozzá. Szereti böngészni a matematikai feladványt, kitalálni a megoldást.

– A számok ezen világa vonzó számomra, azt azonban nem tudnám megmondani még ezek segítségével sem, hogyan végzünk a Bajnokok Ligája négyes fináléjában – tárta szét kezét Kecskés még a reggeli startkor, amikor arról érdeklődtem, vajon a jövőt is sejteti a sudoku?

Tehát újra BL-döntős a Ferroép. És ezúttal címvédő is. Azaz minden ellenfél rá figyel. A sorozat korábbi szakaszában az olasz Sterzing és az osztrák Ritzing nem jelentett akadályt a szegedieknek. Most azonban három skalpvadász gárda vár arra, hogy megfossza címétől a csapatot.

A mai program

A férfi teke Bajnokok Ligája négyes döntőjének mai programja, 8 óra: Zadar (horvát)–Zerbst (német), 13 óra: Konikom Eszék (horvát)–Ferroép-Szeged. A holnapi program, 10.30: a két elődöntő vesztese játszik a 3. helyért, 15.30: az elődöntő két győztese játszik a fináléban.

– Kiss? Karsai? Kovács? Kakuk? – sorolták kérdőn a német Zerbst vezetői [namelink name="Karsai Ferenc"] klubelnöknek a Ferroép játékosait. És miután megtudták, hogy mindegyikük egészséges, hogy egytől egyig elutazott és meg is érkezett a BL-döntő színhelyére, Podbrezovára (magyar neve – Zólyombrézó – és Európa-hírű vaskohászata is van a településnek), szomorúan tették hozzá: Á, já, gut!

Persze, azt nem gondolták komolyan, hogy ez így nekik tényleg jó. Az említettek ott voltak a két nemzet, a magyar és a német válogatott zalaegerszegi felkészülési meccsén, amikor a mieink 5:3-ra győztek – a szegediek vezérletével. És egy távolabbi emlék: a tavalyi, eszéki BL-döntőben is a Ferroép nyert a Zerbst ellen. Rossz ómen. Aztán ott van két horvát csapat: a Zadar és a Konikom Eszék. Nagy meglepetés, hogy a BL-finálé házigazdája, a Podbrezova nem lehet ott az eseményen.

Ám így is bombaerős a kvartett. A négy gárdában világbajnokok sora szerepel. Éppen ezért gondolta azt [namelink name="Karsai Ferenc"], teljesen mindegy, kit sorsolnak a csapat mellé a technikai értekezleten. Mert a sajátjai kiválóak, nem kevésbé a riválisok.

– A Zadarra gondoltam, de ez is jó. Sőt sokkal jobb, mint a Zerbst – mondta a megbeszélésről láthatóan elégedetten kijövő [namelink name="Karsai Ferenc"], amikor közölte: a Konikom Eszéket sorsolták csapata mellé. Hogy jó, vagy sem? Az a ma 13 órakor kezdődő meccs végén kiderül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában