Helyi sport

2007.03.02. 15:19

Bajnokik és válogatott mérkőzés

A első osztályú megyei csapatok közül a Szeviép-Szeged női kosarasai ma 18 órától az újszegedi sportcsarnokban a BEAC-ot fogadják. Még egy hazai meccs: holnap 16 órától szintén az újszegedi arénában a Starcopy férfi röpisei a Csepellel játszanak. A Ferroép négy tekése a válogatottban kap lehetőséget, a vásárhelyi férfi kosarasok Székesfehérváron szerepelnek, míg a szegedi női röpisekre két idegenbeli meccs vár.

Szeviép-Szeged

Mindenki egészséges, mindenki harcra kész – így áll a ma 18 órakor az újszegedi sportcsarnokban kezdődő NB I A csoportos női kosárlabda-meccshez a Szeviép-Szeged. Az ellenfél, a BEAC leghíresebb játékosa az edző, Balogh „Bubu" Judit – ő persze nem lép pályára. A magyar bajnokság egyetlen együttese az egyetemistáké, amelyben nincs légiós. A szegedi gárda számára a győzelem mellett egyetlen tét van: elérni az 1500 szerzett pontot. Ehhez 88 pont szükséges. A találkozó jó lehetőséget ad arra, hogy az új bolgár légiós, Vrancseva újabb lehetőséget kapjon a csapatba épülésre.

Műtét?

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli egyik húzóembere dőlt ki az elmúlt fordulóban. A hazai lepattanólista éllovasa, Eric Freeman válla egy zsákolásnál, még a bemelegítés alatt kiugrott a helyéről. Aztán hiába tették vissza, hétfőn megint megtörtént a baj: megint kiugrott. Elég egy rossz mozdulat akár fekvés, akár séta közben, és máris jelentkezik a probléma. Az orvosok – a kosarast vizsgálták Szegeden és Hódmezővásárhelyen is – nagyon valószínűsítik, hogy az amerikai idegenlégióst meg kell műteni, hiszen kilazultak a szalagjai. Azaz: Czuprák László és a vásárhelyi hívek szomorúságára ebben az idényben már nem lép pályára.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Bajnokesélyeshez utazik ma a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli. Gémesék a férfi kosárlabda NB I A csoportjában az Albacomp vendégei lesznek. A találkozó 18 órakor kezdődik Székesfehérváron, és az esélyesek a hazaiak. A hódmezővásárhelyi csapatban biztos nem szerepel a vállsérült amerikai, Eric Freeman (lásd keretesünket).
– Nyilas és Kováts két napja edzett újra, Jarosevitsnek fokozatosan kell terhelni a lábát, szóval akad Freeman mellett is problémánk. Az Albacomp magassági fölényben lesz, de küzdünk majd a minél jobb szereplésért – vélte Czuprák László, a vásárhelyiek tréner.

Starcopy-Szeged

A Starcopy-Szeged NB I-es ligabajnokságban szereplő férfi röplabdázói holnap 16 órakor a Csepelt fogadják az újszegedi sportcsarnokban. Urfi Csaba a szigetországiaknál is szerepelt, de akkor már a Medikémiát erősítette:
– Mindenképpen szeretnénk visszavágni a most zajló pontvadászatban Csepelen elszenvedett 3:0-s vereségért – vélekedett Urfi. – Akkor nem volt teljes a csapatunk, most viszont mindenkire számíthat edzőnk, Nusser Elemér. Szép emlékeket őrzök Csepelről, a sportág egykori fellegváráról: gyerekként még együtt edzhettem a gárda jelenlegi trénerével, Buzek Lászlóval, akit nagyon tisztelek és becsülök.

A Szegedi DRE-Radnóti női együttese ma (kezdés 17 órakor) Székesfehérváron, holnap (11 óra) pedig Szombathelyen lép pályára. A csapat kispadján már az új edző, Neizer Zoltán ül majd.

Ferroép-Szeged

Ezúttal nem bajnoki mérkőzés vár a Ferroép-Szeged férfi tekéseire, hanem válogatott-találkozó. A nemzeti csapat keretének öt Tisza-parti is tagja, közülük ezúttal Zapletán Zsombor kimarad, míg a [namelink name="Kovács Gábor"], [namelink name="Kakuk Levente"], [namelink name="Karsai László"], [namelink name="Kiss Norbert"] négyes részt vesz a németek elleni, zalaegerszegi (kezdés: ma 10 órakor) találkozón. A meccs akár a legutóbbi csapat vb-döntő visszavágója is lehet. Zapletán sem szomorkodhat, hiszen a kassai világbajnokságra (ideje: május 20–26.) készülő válogatott Szlovéniában is játszik felkészülési találkozót, azon pedig biztos kap lehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában