Helyi sport

2007.03.25. 16:19

Biztosan, de nem magabiztosan nyert a Pick Szeged

Vladan Matics edző az elmúlt szombati Gyöngyös elleni bajnoki mérkőzésen a fiataloknak adott bizonyítási lehetőséget. A szegedi csapat nyert (24–16), de senki sem volt a játékkal elégedett.

Süli József

Pick Szeged–Gyöngyösi FKK 24–16 (13–6)
Budapest Bank férfi kézilabdaliga. Újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Bujdosó, Tomecskó.
Pick Szeged: SZENTE – BERTA 4, Ferenczi 1, VADKERTI 2, Djurkovics 1, Sutka 5 (1), LELE 8 (3). Csere: Bendó, Herbert 1, Ilyés, Andjelkovics 2. Edző: [namelink name="Vladan Matics"].
Gyöngyös: Vass – Papics 3, SOMOGYI 2, Stéhli 3 (2), Dimitrovski 1, Patócskai 3, FARKAS 3. Csere: Ladányi (kapus), Bajorhegyi 1, Rosta I., Nagy, Nigrinyi, Grbics. Edző: Csík János.
Kiállítások: 8, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 2/2.
Az eredmény alakulása: 11. perc: 5-1, 16. p.: 6-3, 22. p.: 9-3, 27. p.: 10-6, 41. p.: 16-10, 47. p.: 19-14, 52. p.: 20-15.

[namelink name="Vladan Matics"] szavatartó ember, hiszen ahogyan beharangozta, úgy is cselekedett: bár az idősebb játékosok közül Mezei kivételével mindenki ott ült a kispadon, azonban a fiatalokat küldte elsősorban a pályára. A hazai csikócsapat szemet gyönyörködtetően védekezett, de amikor a támadásra került sor, mintha a tanácstalanság és a bátortalanság hatalmasodott volna el rajtuk. Ennek ellenére a gyöngyösi kísérletek határozott és nagyon összehangolt megállítása következtében magabiztosan vezettek a hazaiak.

[namelink name="Lele Ákos"] nem okozott csalódást

[namelink name="Lele Ákos"]ra a mérkőzés végén igazán nem lehetett panasza [namelink name="Vladan Matics"] edzőnek, hiszen a fiatal játékos élt a felkínált lehetőséggel: bátran támadott, vállalkozott, s koncentráltan játszott. Ezt bizonyítják sorozatos góljai is. Így az első harminc percben hatszor mattolta a vendégek kapusát. Teljesítményének mindössze egyetlen szépséghibája volt, hogy a negyedik büntetőjét kihagyta.

– Ezek is csak otthon nagylegények – állapította meg az egyik szegedi drukker, aki ott volt ősszel az újonc félelmetes oroszlánbarlangjában. De azért hozzátette még: „Akkor csapnivalóan rosszul védekeztek a szegediek." Nagyobb volt az ijedtség, mint a baj Berta sérülésekor, mert Szabó doktor kiderítette, hogy mindössze az egyébként is nagyon érzékeny bokájára lépett rá egy vendégjátékos. A szélső rövid ápolás után vissza is tért a küzdőtérre, s góllal bizonyította, hogy minden rendben van. A fiatalok közül Lele ambiciózus és bátor játéka emelhető ki, aki az első harminc percben hatszor zörgette meg a vendégek hálóját. V
adkerti nagyon hasznosan és nagy munkabírással játszott. Igazi karmestere volt a fiatal csapatnak. Sutka eddig adós maradt a gólokkal, most a szurkolók biztatására végül is nekibátorodott, s öt gólig jutott a mérkőzés végére. [namelink name="Vladan Matics"] a második félidőben pályára küldte Herbertet, Ilyést és Andjelkovicsot, azonban ezzel nem tudott új lendületet adni csapatának.

[namelink name="Vladan Matics"]: – Néhány játékos esetében az a fura helyzet alakult ki, hogy én jobban bízom benne, mint ő saját magában. Nagyon el vagyok keseredve a látottak miatt. Csak abban bízhatom, hogy szombaton a Veszprém ellen jobban játszik a csapat.

A további eredmények: Veszprém–Tatabánya 41–35, Százhalombatta–Debrecen 17–20, Nyíregyháza–Komló 28–28, Dunaferr–PLER 36–23, Debrecen– Békés 29–27.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában