Helyi sport

2007.03.21. 15:19

Herbert Gábor külföldön folytatja?

Herbert Gábor két évvel ezelőtt egy plusz kétéves szerződést kötött a Pick Szeged kézilabdacsapatával. A védőspecialista azonban a közelmúltban csábító külföldi ajánlatot kapott.

Süli József

Herbert Gábor igaz, hogy győri színekben húzta fel először a címeres mezt, de a Pickben lett stabil tagja Skaliczki László csapatának. A kapitány olyannyira számított a legutóbbi németországi világbajnokságon is a szegedi beállósra, hogy az orrcsonttörést szenvedett játékost, amint rendbe jött, máris szerepeltette a középdöntőben. A védőspecialista továbbra is élvezi a válogatott első számú szakmai irányítójának bizalmát, hiszen már meghívta a március 2–7-éig Székelyudvarhelyen edzőtáborozó keretbe. Rajta kívül a Pickből Ilyés Ferenc tagja a címeres mezesek társaságának.

A napokban röppent fel a hír – jóval a román beállós, Iulian Stamate leigazolása előtt –, hogy a Pick Szegedhez még egy évig szerződéssel kötődő beállósnak külföldi ajánlata van.

– Természetesen az első utam a klub elnökségéhez vezetett, hiszen tudom, hogy amennyiben a kontraktus lejárta előtt el akarok távozni, akkor az új klubomnak ki kell vásárolnia. Ezért tárgyaltam a vezetéssel, akik nagyon megértők voltak, s azt mondták gondolkodjam el az általuk felvázolt lehetőségen. Ami pedig a külföldi ajánlatot illeti. Egyelőre nem szeretném még a csapat nemzetiségét sem elárulni. Most küldtem ki referenciaanyagot a játékomról. Azonban sok újat egészen biztosan nem tapasztalnak majd, mert szinte mindent tudtak rólam. Azzal is tisztában voltak, hogy a világbajnokságon csak védekeztem. Azonban semmi sem dőlt még el. Lehet, hogy a Pick Szeged által felvázolt lehetőséget választom, de amennyiben nem gördít akadályt a jelenlegi klubom a távozásom elé, akkor az is előfordulhat, hogy kipróbálom magam külföldön – mondta Herbert Gábor érdeklődésünkre.

A játékos azt is elárulta, hogy úgy került a külföldi csapatnál képbe, hogy egy ismerőse ajánlotta, s mondott sok jót a játékáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában