Helyi sport

2007.03.28. 16:19

Matics meglepetésre készül

Nem meglepő, de a megszokott ritmusban készül a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Veszprém elleni szombati alapszakaszzáró rangadóra. A Tisza-parti játékosok, ha kívülről nem is látszik rajtuk, de kinyilatkozták, mindent megtesznek a sikerért.

Süli József

Kedden késő este derült ki, hogy a Szeviép-Szeged kosarasainak kérésére a szerda délelőtti Pick-edzés kezdési időpontja megváltozott. Mindenki pontosan megjelent a korai kezdés ellenére, csak éppen a tudósító érkezett később. Így az edzésmunka közepétől rögzíthette az eseményeket. Ami előtte történt, arról [namelink name="Vladan Matics"] edző számolt be.

– Itt, a csarnok nagytermében bemelegítéssel kezdtük az edzést, majd könnyű súlyzókkal kondíciófoglalkozást tartottam. Azt kértem a srácoktól, hogy nagy intenzitással és minél gyorsabban végezzék a gyakorlatokat. Majd feljöttünk ismét a terembe, de innen már ismert a munka menete.

– Kérem a jobboldali támadókat (szélsők, átlövő, beállók), a kapuba pedig Puljezevicset – hangzott el a tréner utasítása. A labda pedig elindult az útjára, hogy begyakorolják a játékosok a hármas kapcsolatot. Addig Szente Gábor szórakoztatta, illetve szórakoztatták a portást az edzésre kíváncsi drukkerek. A kapusnak ugyanis mindig van vicces szólása. Őt meg lehet találni, de ő is kiválóan riposztozik. Aztán ő következett a kapuban, s Puljezevicsnek jutott néhány perc szusszanásnyi ideje.

Új támogató

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata és a Bet-at-home. com on-line fogadóiroda március 28-án szerződést kötött egymással. A megállapodás próbaidőre, a bajnokság végéig, szól, de mindkét fél a hosszabbításra törekszik. A bajnoki rájátszást már új mezben kezdi meg a csapat, amelyen a Bet-at-home. com már megtalálható lesz. Az ausztriai Welsben nyolc évvel ezelőtt alapított cégnek ez az első komoly szerződése Magyarországon.
– Nagyon örülünk, hogy elsőként minket választott a honlapján hétszázezer regisztrálttal rendelkező osztrák és máltai székhelyű cég. Új támogatónk folyamatosan bővülő adatbázissal rendelkezik a felhasználóit tekintve. A vállalat részvényeit a frankfurti tőzsdén is jegyzik, és a legutóbbi felmérések szerint a legkedveltebb fogadóirodákhoz tartozik – mondta Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke.

– Nem tudod, hogy mennyi a pólóeredmény? – kérdezte a magyar válogatott kapuvédője, Puljezevics Nenad, aki teljes munkát végzett, s szokásához híven a levegőt bökdöste, ha megfogott egy-egy lövést.
Krivokapics Milorad most is külön munkát végzett. Bár a keze sérült, de zokniban próbált egy puha párnára felugrani, majd szökdelni.

A párkapcsolatok begyakorlása után fura lövő feladatot kaptak a pickesek: a lövő kézzel történő körzések után kellett kapura lőni. Hát volt, akinek nagyszerűen ment, de olyan is akadt, aki nehezen boldogult. Bendó Csaba azok közé tartozik, aki nagyon ismeri a kézilabda legapróbb trükkjeit is.
– Nyerünk szombaton! Minden rendben van. Tavaly óta sokat gyorsultam – mondta nevetve a jobbszélső.

Majd a váltótársa, Berta Róbert vonult le a lelátóra. Természetesen kiszállása kapcsán a Gyöngyös elleni sérülésére gondoltunk, de a szélső más problémával állt ki az edzésből:
– Igaz, laza a bokaszalagom, de úgy látszik, ha nem szakad el, akkor csak enyhe sérülést szenvedek. Hála istennek, s lekopogta, most ez utóbbi történt velem. Nem ezért hagytam abba az edzést, hanem meghúzódott a hátam, de egy kis gyúrással szombatra rendbe jön – magyarázta a volt válogatott szélső, aki azt is elárulta, mivel nem hosszabbít vele szerződést a jelenlegi klubja, ezért keresi az új csapatot, s már vannak ajánlatai, sőt bíztató jelek is. – Három héten belül eldől, hogy hol folytatom! – jelentette ki.

Tegnap az esti foglalkozáson már a taktikai elemek gyakorlása kapta a főszerepet. – Megpróbálunk a megszokottól eltérő védekezéssel kirukkolni – árulta el [namelink name="Vladan Matics"] edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában