Helyi sport

2007.03.02. 15:19

Meggyógyult Csibu talpa

A Makó FC labdarúgócsapata egy hét múlva a Jászberényt fogadva kezdi meg az NB II keleti csoportjának tavaszi szezonját. Varga Róbert különösen várja a rajtot, ugyanis október 1. óta nem szerepelt bajnoki találkozón.

Szélpál László

Már a nyolcadik alapozásán van túl Varga Róbert, a Makó FC fáradhatatlan középpályása. A felkészülési mérkőzéseken biztatóan mozgott, pedig hosszan tartó, súlyos sérüléséből nem olyan rég épült csak fel.

– Ősszel az első nyolc fordulóban játszottam, aztán már csak a lelátóról szoríthattam a srácoknak – emlékezett a Csibu becenévre hallgató 28 éves középpályás. – A talpcsonttörésem lassan gyógyult, kicsit még most is fáj, de ez már nem akadályoz a játékban. Alig várom, hogy elkezdődjön a tavaszi szezon.

A Jászberény elleni hazai nyitány rendkívül fontos, az eredmény sok mindent befolyásolhat.
– Igaz, hogy sokat erősödtek a jászságiak, mégis kötelező nyernünk. Ha esetleg nem tudnánk megszerezni a három pontot, könnyen beragadhatunk, utána ugyanis megyünk Békéscsabára, aztán fogadjuk a Fradit. A mezőny második fele nagyon sűrű, akár feljuthatunk a nyolcadik helyre is, de ha nem lesz szerencsénk, csak a kiesés ellen küzdhetünk majd.

Vásárhelyi postás

A Makó FC amatőr csapat, a játékosok a munka, vagy a tanulás mellett futballoznak. Csibu is mielőtt megjelenik a makói Erdei téri pályán, nyolc, de olyan is előfordul, hogy kilenc vagy tíz órát dolgozik kora reggeltől postásként Vásárhelyen. Mint belterületi kézbesítő tekeri a kerékpárt a városban. Becslése szerint 20–25 km-t mindennap „teljesít". Csoda-e, hogy az edzéseken már nem annyira fitt?

A télen sok játékost igazolt a Makó. Darabra megvannak a zöld-sárgák, de ez még automatikusan nem jelenti azt, hogy innentől kezdve szárnyal majd a gárda.
– Tény, felduzzadt a keretünk, viccesen fogalmazva, alig férünk el az öltözőben. Tehetséges játékosok érkeztek, de még mint csapat, szerintem nem álltunk teljesen össze. Azért örültem volna, ha egy vérbeli támadó is bekopogtatott volna hozzánk, persze tudom, ilyet nem könnyű szerezni. Az őszi tíz gólunk miatt nem nagyon verdeshetjük a mellünket...

A gárda régi-új edzője, [namelink name="Kolozsvári János"] még nem döntött arról, a Makó egy, vagy két támadóval „rohamozza" majd az ellenfelek kapuját.
– Ami engem illet, én az utóbbira szavaznék, nekem a 1–3–5–2-es hadrend fekszik a legjobban. Csakhogy egyrészt kevés az olyan védő vagy középpályás, aki a széleken rohamozna, másrészt gólerős csatárokban sem dúskálunk...


Kordont kell emelni

A makói drukkerek már nagyon várják március huszonötödikét. Akkor látogat az Erdei téri pályára az NB II listavezetője, a Fradi. Legalábbis a sorsolás szerint...
– A pályánk jelenlegi állapotában nem felel meg a mérkőzést megkövetelő biztonsági előírásoknak – jelentette ki Ménesi Gábor, az MFC elnöke. – A Fradi elleni találkozó kapcsán pár hete a rendőrség pályabejárást tartott, mindent rendben talált a játékteret a lelátótól elválasztó kerítés kivételével. Nincs mese: legalább 400 méter hosszú, minimálisan 1.80 m magas kordont kell szereznünk, bérelnünk. Olyat, mint amilyen a Parlament előtti Kossuth téren található. A föld alól is kerítünk kerítést! Tartozunk annyival szurkolóinknak, hogy otthon, hazai környezetben lássák a Ferencvárost. Könnyen lehet, hogy egyszeri, soha vissza nem térő alkalmat szalasztanánk el, ha nem Makón fogadnánk a zöld-fehéreket. Ha esetleg minden kötél szakad, és mégsem sikerülne kordont állítanunk, akkor viszont nem tehetünk mást, felcseréljük a pályaválasztói jogot, és megint az Üllői úton futballozunk. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában