Helyi sport

2007.03.21. 15:19

Véget ért női kajakválogatottunk amerikai edzőtábora

Tegnap véget ért a magyar női kajakos válogatott amerikai edzőtábora. Másfél hónap után térhetnek haza Fábiánné Rozsnyói Katalin tanítványai, így a két szegedi, Janics Natasa és Keresztesi Alexandra is.

Filmélményeknek is tanúi lehettek a világverő magyar kajakos nők. A mexikói határ közelében lévő Thula Vistában edzőtáboroztak, a körülményekre nem lehetett panaszuk, ám egyik nap arra lettek figyelmesek, hogy a helyi seriff éppen a nagy valószínűséggel zöldhatárt használó három mexikóit kényszerít a földre.

Ennyi volt összesen a kellemetlenségből, persze ezt sem lehet igazán annak venni. Amúgy dolgosan, de nyugodtan telt az a hat hét, amit a Démász-Szeged két kiválósága, [namelink name="Janics Natasa"] és [namelink name="Keresztesi Alexandra"], valamint további társai, így Paksy Tímea, Patyi Melinda, Laknerné Fazekas Krisztina, Kovács Katalin, Benedek Dalma és Szabó Gabriella, azaz Fábiánné Rozsnyói Katalin válogatott női kajakos csoportja az Amerikai Egyesült Államokban töltött. Mellettük a Thula Vista-i edzőtáborban dolgozott a hazai, valamint a kanadai válogatotton kívül néhány európai versenyző is.

Munka, munka és munka. Már-már a monotonitás határát súroló robot. A hat hét ezzel telt. És néha egy kis kikapcsolódással. Így például a hollywoodi Universal filmstúdió, a csillagok Los Angeles-i sétányának megtekintése, vagy Joshua Tree nemzeti park megcsodálása.

A csapat hazatért, és mostantól már gőzerővel a májusi első válogatóra, illetve az azt követő Mol Világkupára készül. Mindkét versenyt a szegedi Maty-éren olimpiai vízicentrumban rendezik: az elsőt 11–13-án, a nemzetközi viadalt pedig 18–20-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában