Helyi sport

2007.04.01. 16:19

Az alapszakasz-második Szeged legyőzte az első Veszprémet

Talán még a legoptimistább szegedi szurkolók sem számítottak olyan sima Pick győzelemre, mint amit az elmúlt szombaton produkált a Vladan Matics edző által felkészített csapat a többszörös bajnok Veszprém ellen. A Tisza-parti együttes 29–24-re bizonyult jobbnak.

Süli József

Pick Szeged - MKB Veszprém 29-24
Budapest Bank férfi kézilabdaliga, alapszakasz, visszavágó. Újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Pick Szeged: PULJEZEVICS – Bendó 3, Djurkovics, MEZEI 3, ILYÉS 5, ANDJELKOVICS 3, VADKERTI 5. Csere: Krivokapics 3, BAJUSZ 5 (4), Herbert, Berta 1. Edző: [namelink name="Vladan Matics"].
Veszprém: Perics – Gulyás 1, Lazarov 2 (1), EKLEMOVICS 3, Cozma, Perez 2, Iváncsik G. 1. Csere: Tatai (kapus), Lusnyikov 1, PUTICS 5 (2), VUJIN 5, Pásztor, Sesum 2, Tombor 2. Edző: Zdravko Zovko.
Kiállítások: 12, ill. 12 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 5/3.
Az eredmény alakulása: 4. perc: 3–1, 13. p.: 8–2, 17. p.: 9–6, 24. p.: 14–9, 34. p.: 20–12, 40. p.: 23–15, 51. p.: 25–20, 57. p.: 26–22.

Nem tudom, hányan verték a rangadó után a mellüket, hogy előre megjósolták a Pick sikerét, hiszen a rangadónak már semmi tétje nem volt. Azt hiszem, akkor járunk közel az igazsághoz, ha azt állítjuk, hogy a háromezer néző nagy része a többszörös bajnok Veszprém győzelmét tette volna meg a tippmixen, ha éppen az szerepelt volna a műsorban. Kár azonban utólag polemizálni, de tény, hogy ilyen harcos és nagy akarattal és egységesen küzdő Szegedet ebben a bajnokságban most láttunk először.

Puljezevics a csapat motorja

Puljezevics Nenad, bár bevallása szerint sem gyógyult meg teljesen, mint tette eddig is a fontos összecsapásokon, most is vállalta a játékot. Már a rangadó elején olyan fantasztikus dolgokat művelt, amivel szinte sokkolta a veszprémi lövőket. Egy csöppet sem látszott a teljesítményén a közel két hónapos kihagyás. Magabiztos és motivált volt, aminek következtében a százszázalékos ziccerek mellett Gulyásé után Lazarov hétméteresét is hárította. Hiába bombázta a kapuját az athéni olimpia gólkirálya, Perez, neki is csak két gólt engedélyezett. Így aztán összességében negyvennyolc százalékos teljesítményt nyújtott, amivel jóval riválisa, a világhírű Perics fölé tudott nőni. Ő volt a Pick Szeged egyik legbiztosabb pontja.

– Azt mondta az öltözőbeli utolsó eligazításon [namelink name="Vladan Matics"] edző, hogy az övé a vár, s mi vagyunk a katonák, s kéri, hogy védjük meg. Mi a játékunkkal bizonyítottuk, megértettük a hasonlatot árulta el [namelink name="Vadkerti Attila"], aki most is csapata egyik leghasznosabb tagja volt. A mérkőzés első találatát a veszprémi jobbszélső, Gulyás szerezte, de ez annyira felpaprikázta a hazaiakat, hogy ettől kezdve már az történt a pályán, amit ők akartak. Puljezevics pedig a két hónapos kihagyás ellenére is olyan csúcsformát mutatott, amivel a vendégek muskétásainak, Lazarovnak, Pereznek, de még a volt csapattárs, Eklemovicsnak is elvette a maradék önbizalmát is. Zdravko Zovko, a veszprémiek bajnokság végén távozó mestere pedig már az első félidő közepén cserékkel próbálta megtalálni a szegedi játék ellenszerét. Putics és Vujin beállítása némi javulást hozott a vendégek teljesítményében, azonban a határozott és markáns hazai védőfal bevétele nekik is nagy feladatot jelentett.

A nagyszerűen játszó, a kézilabda csibészségéből is ízelítőt adó Bendó Csaba az egyik lövése után a térdére esett, s nem tudta folytatni a játékot.
– Csak arra figyeltem, hogy a leülő kapus feje fölött tartsam a labdát, hogy azt bedobjam, így nem vigyáztam a térdemre, amelyre ráestem, s pillanatok alatt bedagadt. De azért nem annyira nagy a baj – legalábbis ezt remélem – mondta a jobbszélső, aki sérülése ellenére is boldogan fogadta a gratulációkat.

[namelink name="Nagy László"] a Picket dicséri

A Barcelona sztárja, a Pick Szeged volt játékosa, [namelink name="Nagy László"] is megtekintette a rangadót, amely után a következőket mondta: – Keményen és jól játszott a Szeged, s megérdemelten győzött. Tetszett a mérkőzés hangulata, légköre és sportszerűsége. Sajnos megsérült a lovaglóizmom, kéthetes pihenőt javasolt az orvos, s ebből még csak egy hét telt el. Ennek ellenére elutazom a válogatott romániai edzőtáborába. Remélem, hogy ezzel vége szakad a sérüléssorozatomnak, mivel június harmadikáig még nagyon sok rangadó vár a Barcelonára.

Az első perctől az utolsóig küzdöttek a hazaiak, akik között jobbnál jobb teljesítményt nyújtók voltak: Puljezevics most is bizonyította (48 százalékos teljesítmény nyújtott), hogy jó vásárt csinált vele a kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Skaliczki László. Ilyést már régen láttuk ennyire magabiztosnak és főleg összeszedettnek. Krivokapics annak ellenére, hogy injekcióval játszott, nagyon fontos gólokat lőtt. A szegedi védelem, Mezei, Ilyés, Herbert, Djurkovics pedig óriási lábmunkával mindig ott tornyosult a veszprémi támadók előtt. Vadkerti olyan hasznosan játszott, hogy egészen biztosan ismét felhívta magára a kapitány figyelmét.

[namelink name="Vladan Matics"]: – Ezt a sikert a csapatjáték és az egység diadalának köszönhetjük. A srácok mindent úgy csináltak meg, ahogyan azt előre megbeszéltük. Senki nem egyénieskedett, hanem egymásra figyelve védekeztünk és támadtunk. Nem mertem bevetni az új védekezési taktikát, de az eredmény azt bizonyítja, hogy kár lett volna egy ilyen magas hőfokú mérkőzésen kísérletezni. De nem vagyok teljesen elégedett, hiszen becsúszott még néhány elkerülhető hiba.


Sportoltak, nyertek

A Pick Szeged vezetése „Nem háborúzunk, sportolunk" mottóval kihívta egy bemutató mérkőzésre a Veszprémi Fan Club együttesét. A tegnap délben megtartott összecsapáson a Porobic Haris, Rea Attila, Avar György, Bartók Csaba, Lele Ambrus, Zsódi Imre, Pistrui László, dr. Újhelyi István, Baranyi László, Dobozi Iván, Tamás Sándor, [namelink name="Vladan Matics"], Fülöp Attila (edző: Kővári Árpád) összetételű hazai együttes 18–13-ra nyert a veszprémi szurkolókból verbuválódott gárda ellen. A csapat orvosának, Szabó Istvánnak a véleménye szerint a Tisza-partiak annak köszönhetik sikerüket, hogy jól erősítettek.

Barnabás elaludt

Mondhatnánk bármilyen szépet, bármennyi dicséretet felsorolhatnánk a Szeged–Veszprém rangadóról, de szerintem a mérkőzés igazi mércéje mégiscsak Rea Attila, a hazai klub pr-marketingmenedzserének kisfia, Barnabás volt. Az egyébként örökmozgónak is titulálható és a drukkolásban aktív szerepet játszó kisrác elaludt a lelátón. Bizonyítva, hogy a Pick fölénye már teljesen unalmas volt.

Zárás

A további eredmények: Debrecen–Komló 28–21, Százhalombatta–Dunaferr 28–34, Gyöngyös–PLER 30–25, Békés–Nyíregyháza 39–31, Győr–Tatabánya 31–28.
Ezzel lezárult a Budapest Bank férfi kézilabdaliga alapszakasza. Az elődöntőben Veszprém–PLER-Airport és Szeged–Dunaferr párharcot rendeznek április 22-étől. A csaták az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak majd. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában