Helyi sport

2007.05.28. 16:19

A magyar férfi tekeválogatott nyerte a világbajnokságot

Három év után újra a magyar férfi tekeválogatott nyerte a csapat-világbajnokságot. Az óriási sikernek öt szegedi (Karsai László, Kakuk Levente, Kovács Gábor, Kiss Norbert, Zapletán Zsombor) is részese volt.

Mádi József

Visszavágunk a németeknek! – fogadkoztak a magyar férfi tekeválogatott szegedi tagjai ([namelink name="Karsai László"], [namelink name="Kakuk Levente"], [namelink name="Kovács Gábor"], [namelink name="Kiss Norbert"], Zapletán Zsombor), mielőtt útra keltek a szlovákiai Kassára, a csapat-világbajnokságra. A történet két évvel ezelőttre nyúlik vissza, akkor az újvidéki vb-n a németek előzték meg a mieinket, megfosztva ezzel őket a 2004-ben Brassóban megszerzett vb-címüktől.

[namelink name="Kiss Norbert"]: fantasztikus!

A Ferroép-Szeged tekése, [namelink name="Kiss Norbert"] a teke csapat-vb magyar sztárja volt. 636, 633, 694, 601 – ilyen teljesítménnyel rukkolt elő a négy meccsen Kiss. Ráadásul a lengyelek ellen a negyeddöntőben elért 694 fa hivatalos világcsúcs. Ennél többet még soha senki nem ért el 120 dobásból.
– Amikor a lengyelek ellen elmentem melegíteni, tudtam, jól kell teljesíteni. Akár a világcsúcsot is meg kell döntenem. Az első harminc dobást elrontottam, persze ez is viszonylagos, aztán elkezdtem hajrázni. Óriási érzés, hogy enyém a világcsúcs, de sokkal fontosabb a csapat vb-cím – mondta a 27 éves [namelink name="Kiss Norbert"].

 A mieink kiemeltként a 16 között kapcsolódtak be a küzdelmekbe. Kezdtek a svédekkel, majd jöttek a lengyelek – két könnyednek tűnő kötelező siker. Az elődöntőben Macedónia következett: sima 7:1 a vége. A döntőbe a másik ágról nagy meglepetésre a németeket legyűrő románok jutottak.

A két gárda fináléja nem mindennapi izgalmakat rejtett a kassai Steel Arenában. Az első három párban Kiss legyűrte az egyéni vb-első Luput, Kakuk pedig Craciunt. A zalaegerszegi Némethet harminc dobás után Karsai váltotta, aki becsülettel küzdött, és a gyengén kezdő társa teljesítményét feljavította 600 fa fölé, ám Mihalcioiut nem tudta megfogni.
2:1 a magyaroknak. A következő három párharcban az Olaszországban légióskodó Hergéth Zoltán, valamint Kovács és cseréje, Zapletán ugyan kikapott, ám a zalaegerszegi [namelink name="Farkas Sándor"] hozta a pontot, és bár a románok több szettpontot szereztek, ám az összes ütött fában a magyarok hússzal többet szereztek, így a vége 5:3! Világbajnok Magyarország!

Örömszavak

A Ferroép-Szeged játékosai a következőképpen látták a vb-sikert, [namelink name="Kakuk Levente"]: – Nagyon jó volt, hogy pihenhettem a lengyelek ellen. Csak egy-két rossz nyitáson múlt, hogy nem sikerült átlépnem a 700 fás bűvös határt. Hihetetlenül boldog vagyok: viccesen mondva visszafoglaltuk a jól megérdemelt trónunkat.

[namelink name="Kovács Gábor"]: – Úgy álltam a vb-hez előzetesen, hogy meg kell nyerni. A sorsolásunk jó volt, amikor megláttam, azt mondtam, a sors is azt akarja, hogy sikerüljön. Még nem tudtam igazán kipihenni magam, a feszültség még mindig nyomaszt. A buszon hazafelé ünnepeltünk egy kicsit, volt rá négy óránk.

[namelink name="Karsai László"]: – Nagyon örülök a sikernek, mindenképpen szerettünk volna a fináléba kerülni. Egységes csapat voltunk, bevethető tartalékokkal. Nem hat, hanem nyolc emberrel játszottuk végig a tornát, és ez tökéletesen kijött. Most is kiderült, főként rutin és ész kell ehhez a játékhoz. A magyar szövetség megint „kitett" magáért: spórolás gyanánt nem indítottak párt tandemben...

Zapletán Zsombor: – Nem semmi, amit csináltunk! A döntő nem a világcsúcsokról szólt, hanem inkább a hatalmas tétről. Mindenkin érződött, hogy az aranyéremről van szó. Egymásért küzdöttünk, hogy a végső célt elérjük. Sikerült: 22 évesen felnőtt világbajnok vagyok, elértem életem egyik nagy célját!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában