Helyi sport

2007.05.30. 16:19

Börcsök Balázs Eb-induló

Négy arany-, három ezüst- és öt bronzérmet szereztek a Démász-Szegedi VE versenyzői a Győrben rendezett maratoni magyar bajnokságon. A viadalon eldőlt, hogy a felnőtteknél Börcsök Balázs kivívta a trencini Európa-bajnokságon való indulást.

Idén Győr ad otthont a kajakosok és kenusok maratoni szakágában a világbajnokságnak. Már ezen verseny jegyében zajlott a magyar bajnokság, amely a felnőtteknek egyben válogató is volt a szlovákiai Európa-bajnokságra. A fiataloknak pedig az első komoly megmérettetésnek számított a viadal.

A Démász-Szegedi VE sportolói mindkét területen remekül teljesítettek. A klub versenyzői közül a felnőtteknél Börcsök Balázs kajak párosban 36 km-en a hazai Salga Istvánnal egy hajóban megnyerte a versenyt, így már biztos indulója az Eb-nek.

A fiataloknál elsősorban a kenus szakág jeleskedett az éremgyűjtésben, hiszen ezekben a korosztályokban a tíz medálból hét – ebből három elsőség – Kása Ferenc és Kása Péter tanítványainak nevéhez fűződik.
A maratoni Európa-bajnokságnak a szlovákiai Trencin lesz a házigazdája július 14-étől, míg a világbajnokság szeptember 8-án kezdődik a kisalföldi városban.

Démász-érmek

A Démász-Szegedi VE eredményei, Győr, maratonbajnokság, aranyérmesek: Börcsök Balázs, Salga István (Szeged, Győr, K2, férfi felnőtt 36 km), [namelink name="Szabó Gábor"], Csizmadia László (C2, serdülő V. korcsoport, 15 km), Szénási Martin, Danis Richárd (C2, kölyök IV. kcs., 10 km), Nyári Patrik, Virág Zoltán (PC2, kölyök III. kcs., 10 km).
Ezüstérmesek: Báló Martin, Báló Richárd (PC2, kölyök III. kcs., 10 km), [namelink name="Tóth Attila"] (K1, férfiak, kölyök IV. kcs., 10 km), Pusztai Attila, Vígh Dániel (K2, férfiak, gyermek II. kcs., 5 km).
Bronzérmesek: Petrovics Máté (K1, férfi felnőtt, 36 km), Lobozár Viktor (C1, kölyök, IV. kcs., 10 km), Császár Gergely (K1, férfiak, serdülő VI. kcs., 15 km), Szénási Dániel, Forgó Krisztofer (C2, kölyök IV. kcs., 10 km), Bódi Kristóf, [namelink name="Török László"] (C2, serdülő V. kcs., 15 km).
Felkészítők: Séra Miklós, Kása Ferenc, Kása Péter, Czeglédi Gábor, Juhász Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában