Helyi sport

2007.05.06. 16:19

Labdarúgó NB III: csak az Algyő szerzett pontot

A labdarúgó NB III Alföld csoportjának 22. fordulójában gyengén szerepeltek megyei csapataink. A HFC és a Csongrádi Tiszapart SE kikapott, de az Algyő is csak egy pontot kasszírozott.

Csongrádi Tiszapart SE–Gyula 1–2 (0–1)
Csongrád, 200 néző. Vezette: Rácz.
Csongrád: Tóth M. – Kozma, Lovas, Forgó, Janiga – Szeri (Csupán) – Keller (Bertók), Bagi, Lévai – Kovács, Bárdosi. Edző: Marko Milosevics.
Gyula: Steigerwald – Fabulya (Kádár), Pribojszki, Bányai P., Ótott – Cseke, Oláh Zs., Laurinyecz, Süli (Tóth R.) – Germán (Szabó), Bányai T. Edző: Oláh Ferenc.
Gólszerzők: Bárdosi, ill. Laurinyecz (11-esből), Bányai T.
Kiállítva: Kovács, ill. Bányai P.

Az első félidőben többet támadtak ugyan a hazaiak, de hiába kerültek jó néhányszor helyzetbe, azokat mind elhibázták. Pedig a 32. perctől emberelőnyben futballoztak, sőt: közvetlenül a szünet előtt büntetőből a vendégek jutottak vezetéshez. A fordulást követően nem sokkal egyenlített a Csongrád, nagy offenzívába kezdett, de a játékosok mintha be lettek volna oltva gól ellen. A rengeteg kihagyott ziccer a 67. percben bosszulta meg magát, a gyulaiak kihasználva a hazai védők hibáját, megszerezték a győztes találatot. A meccs krónikájához tartozik még, hogy a játékvezető a vége előtt két perccel nem adott meg egy 11-est a csongrádiaknak, akiknek a gólhelyzetek alapján simán nyerniük kellett volna.

Marko Milosevics: – Sok helyzetet kihagytunk, ráadásul a kapott két gól védelmi hibából esett. A végén döntetlenre menthettük volna a mérkőzést, de játékvezető tévesen ítélkezett.
Jók: Lovas, Kozma, Bagi, Bárdosi, ill. Fabulya, Pribojszki, Ótott, Bányai T.

Monor–HFC 2–1 (1–1)

Monor, 150 néző. Vezette: Bathó.
Monor: Gilan – Kinder, Kajli, Boros (Bán Zs.) – Csikós, Halgas, Szőke, Bokros S. – Maka (Bokros B.), Csőke, Szlúka (Magyar T.). Edző: Varga Károly.
HFC: Bíró – Szűcs, Dálnaki, Borbás Zs., Mészáros (Rácz D.) – Varga, Antal (Ruzsinszki), Keller, Marton (Nagy A.) – Végh, Bernát. Edző: Rostás Károly.
Gólszerzők: Csőke (2), ill. Dálnaki.

Monori helyzettel kezdődött, majd vásárhelyi góllal folytatódott az első játékrész, de Bernát találatát az asszisztens téves intése után a játékvezető érvénytelenítette. Harmincpercnyi játékot követően Csőke góljával szerzett vezetést a hazai csapat, de még a szünet előtt ezt az előrehúzódó Dálnaki remek fejessel kiegyenlítette. A fordulás után a HFC kezdeményezett többet, de egy középpályán elveszített labda után megint a házigazdáknál volt az előny. A befejező fél órát szinte végigtámadta a HFC, de a jól védekező Monor nem kis szerencsével többször is megakadályozta az egyenlítést.

Rostás Károly: – Egy meg nem adott gól, és egy meg nem adott büntető után balszerencsés vereséget szenvedtünk.
Jók: Boros, Szlúka, Halgas, Csőke, ill. Szűcs, Dálnaki, Keller.

Túrkeve–Algyő 0–0

Túrkeve, 100 néző. Vezette: Mihálik.
Túrkeve: Kiss Cs. – Kéki, S. Nagy, Balla – Nagy T., Bujdosó – Szilágyi (Lisznyai S.), Sőrés (Barna), Debreczeni – Kormos, Kiss L. Edző: [namelink name="Varga László"].
Algyő: Ábrahám – Varga N., Szélpál A., Kothencz, Krucsó – Gyimesi (Katona), Vass – Retek, Daróczi (Horváth R.), Radnai – Pálinkó. Edző: Lóczi István.
Kiállítva: Szélpál A., Ábrahám.

Értékes pontokat hagyott az Algyő a rendkívül alacsony színvonalú túrkevei mérkőzésen. A már megszokott séma szerint a félidőnként kidolgozott két-három helyzetét könnyelműen eltékozolta a vendégcsapat, igaz, ugyanezt tette a második játékrészre bátrabbá vált hazai gárda is. A lezúduló jégeső miatt az amúgy is silány gyepszőnyeg lehetetlenné tette a folyamatos játékot. Az egyébként jól bíráskodó játékvezető a 70. percben Szélpált lerántásért, Ábrahámot pedig a 89. percben mezőnybeli kezezésért kiállította.

Lóczi István: – Hoztuk a formánkat, támadójátékunk továbbra is minősíthetetlenül gyenge.
Jók: Bujdosó, Balla, Kiss L., ill. Kothencz, Krucsó, Radnai.

További eredmények: Cegléd–Mezőtúr 2–1, Szarvas–Örkény 1–0, Baja–Kiskunfélegyháza 0–1, Szolnoki Spartacus–Újszász 3–2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában