Helyi sport

2007.05.29. 16:19

Szőke Tisza 2007: Zsomék megvédték címüket

Ismét nagy sikert aratott az összesen 155 pár részvételével megrendezett egész napos Szőke Tisza táncverseny az újszegedi sportcsarnokban. A viadal csúcspontján a nemzetközi viadal standard táncaiban a kisteleki Zsom, Vozár duó győzött.

Mádi József

Régen volt annyi pár a Szőke Tisza 2007 táncversenyen, mint amennyi most ellátogatott Szegedre, az újszegedi sportcsarnokba. A felújítás utáni hetedik eseményre ugyanis 155 pár nevezett: 102 a hazai pontszerző (hobby, C és D kategóriákban) viadalokra, 52 duó pedig a késő estig tartott nemzetközi viadalra.

Ahogy Zsilák Zsuzsanna, az esemény főszervezője elmondta, nem igazán emlékszik arra, hogy ennyien jelentkeztek volna a nemzetközi versenyre. Azon belül is főleg a latin-amerikai táncok mezőnye volt népesebb, mint az előzők, így például a tavalyi. Erre a kategóriára 42, a standard táncokra 24 kettős adta le nevezését.

Nézzük a részleteket! Közel kétezer néző figyelte, ahogy a standard szakágban a kisteleki páros, Zsom Olivér és Vozár Boglárka megvédte címét. A latin-amerikai táncokban viszont egy szlovákiai, egészen pontosan nagykaposi kettős győzött, megelőzve azt a romániai duót, amely már az elmúlt évben az élmezőnyben volt. Itt is jutott érem a megyének: Zsomékhoz hasonlóan Kistelekről érkezett a végül a dobogó legaljára felkapaszkodó Széles András és Czina Boglárka.

Az eseményen a kezdőknél három junior II. korcsoportú szegedi páros is aranyérmet szerzett mindkét szakágban. Az egész napos rendezvény színvonalát emelte a szintén szegedi Hóra Színház növendékeinek, valamint a kétszeres argentin tangó-világbajnok duó, Budai László és Glotz Mária bemutatója.

Eredmények

A Szőke Tisza 2007 nemzetközi táncverseny megyei érdekeltségű eredményei. Hazai viadalok, standard táncok, hobby, felnőttek, ezüstérmet szereztek, viadal: Sisák Tamás, Rádi Ágnes (Papiron SC VTK Szeged), junior II., aranyérmet szereztek: Böjtös András, Kormos Alexandra; Erdélyi István, Kósa Tímea; Újvári Péter, Uhrik Evelin (mind Papiron). Felnőttek, aranyérmet szereztek: Nagyiván János, Rostás Viktória (Papiron). C felnőtt: 1. Borbás Csaba, Fehérvári Barbara, 2. Koncsek Bálint, Zsapka Andrea (mindkettő Szilver TSE Szentes), 4. Bartók Tamás, Magyar Gabriella (Papiron). Latin-amerikai táncok, hobby, felnőttek, ezüstérmet szereztek: Sisák, Rádi. Junior I., aranyérmet szereztek: Kánvási Dániel, Vincze Júlia Rita (Szentesi Spartacus Swivel TK). Junior II., aranyérmet szereztek: Böjtös, Kormos; Erdélyi, Kósa; Újvári, Uhrik. Felnőttek, aranyérmet szereztek: Nagyiván, Rostás. C felnőtt: 6. Bartók, Magyar.
Nemzetközi táncverseny, standard táncok, a megyeiek eredményei: 1. Zsom Olivér, Vozár Boglárka (Pro-Art TS Kistelek), 2. Nagy Gergő, Horváth Alexandra (Szilver), 4. Bődi Richárd, Gyurits Diána (Szilver), 5. Budai Attila, Barna Lilla (Szilver). Latin-amerikai táncok: 1. Ján Bumbák Natalia Molnárová (szlovákiai), 3. Széles András, Czina Boglárka (Pro-Art).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában