Helyi sport

2007.05.29. 16:19

Tradíció

"61 ezer 589. 59 ezer 313. 74 ezer 993. Ez nem egy fizetési jegyzék, hanem a hét vége nézőszámai. Szombaton, vasárnap és hétfőn ennyien voltak az újjávarázsolt londoni arénában, a Wembleyben. Nem a Chelsea, nem az Arsenal, nem a Manchester United játszott, hanem kiscsapatok."

Süli Róbert

61 ezer 589. 59 ezer 313. 74 ezer 993. Ez nem egy fizetési jegyzék, hanem a hét vége nézőszámai. Szombaton, vasárnap és hétfőn ennyien voltak az újjávarázsolt londoni arénában, a Wembleyben.

Nem a Chelsea, nem az Arsenal, nem a Manchester United játszott, hanem kiscsapatok. Osztályozót vívtak, a feljutásért csatáztak. A harmadik, a második és a legmagasabb, azaz a premier ligás tagságért.
Előbb a két negyedik ligás „sztárgárda", a Bristol Rovers és Shrewsbury nézett egymással farkasszemet. 61 ezer 589 szurkoló előtt. A Bristol örülhetett, Walker kettő, míg Igoe dugójával kiharcolták a feljutást. Volt is ünnep Bristolban, a Rovers játékosait egy nyitott emeletes buszon hordozták körbe.

Vasárnap következett a két harmadik ligás alakulat. A Yeovil és Blackpool. Szomorú tény, de az előző naphoz képest visszaesés következett. 59 ezer 313-an voltak „csak" a lelátón. Nyert a Pool, járhatták az örömtáncot, a következő idényben a Championshipben szerepelhetnek.

Hétfőn jött a zárás. A Derby–West Bromwich találkozó. A Premier Ligáért 74 ezer 993 drukker szorongott a lelátón, a Wembleyben. Geráék hiába támadtak többet, végül 1–0-ra kikaptak, Pearson gólja a Derby feljutását jelentette.

Nálunk is focihétvége zajlott. Az NB I nyolc meccsét 27 ezer 600-an, a NB II Keleti csoportjának találkozóit 6200-an, a Nyugatit 3700-an izgulták végig. A harmadik vonalban, az NB III Alföldi csoportjában 2150-en választották programnak a 25. forduló összecsapásait. Úgy, hogy ebből 800-an Cegléden voltak a bajnokavatón.

Angliában tradíció a meccsre járás, nálunk pedig nem. Éppen ezért járnak előttünk az angolok, és talán soha sem érjük utol őket. Nézőszámban és futballtudásban biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában