Helyi sport

2007.05.28. 16:19

Vastaps a Kosársulinak

A vásárhelyi klubvezetők a Sopron elleni mérkőzés előtt köszöntötték a Bodrogi Bau légiósait, Brookst és Freemant. A két amerikai kosaras egy-egy magyar–angol nyelvkönyvet kapott ajándékba, így semmi akadálya nincs annak, hogy a nyár végén, amikor visszatérnek Vásárhelyre, már kitűnően beszéljék a nyelvünket.

Méhes Gábor

Bodrogi Bau - Sopron 100-87
Vásárhely, 700 néző. Vezette: Kiss L., Vétek, Szabó G.
Bodrogi Bau: DRAHOS 32/12, BROOKS 22, Komáromi 1, KOVÁTS 18, GÉMES 19/9. Csere: Böszörményi 4, Jarosevits, Utasi 4. Edző: Czuprák László.
Sopron: Pojbics 8/6, CARBERRY 31/12, Vesztergom 11/3, KÖRTÉLYESI 20/12, Boldizsár 5. Csere: Henrik 8/6, Csaplár-Nagy 2, Palotai 2, Péter. Edző: Sterbenz
László.

A Bodrogi Bau rendkívül görcsösen kezdett, a hazaiak mindenáron jó játékkal és győzelemmel akartak búcsúzni közönségüktől, amely – az alsóházi rájátszásban szereplő együttesek szurkolóival ellentétben – végig kitartott csapata mellett. Miközben a Kosársuli sorra puskázta el a ziccereket, a másik oldalon Carberry és Körtélyesi szórta a pontokat, a negyed második felében a Sopron 5/5-ös triplamutatót tudott felmutatni.
A második felvonásban folytatódott a soproni tüzijáték, a Vásárhelyben viszont Gémes mellé Drahos és Brooks is felzárkózott eredményességben, így a nagyszünetig négy pontra zsugorodott a Bodrogi Bau hátránya.

A tizenötperces pihenő alatt valósággal zengett a hazai öltöző, Czuprák edző főként a triplák elleni gyenge védekezést kérte számon játékosain.
A folytatásban úgy tűnt, hiába, mivel a vendégek a harmadik negyed első három percében újabb négy hármast dobtak. A Sopronból mindenki betalált, „aki arra járt", míg a Kosársuli játékosai közül csak Kováts jeleskedett a pontszerzésben, nem csoda, hogy az utolsó negyednek tízpontos soproni előnnyel vágtak neki a felek.

A záró játékrészben aztán varázsütésre minden megváltozott. A Kosársuli Brooks, Utasi és Drahos betöréseivel előbb egy 14–2-es rohanást produkált, a hajrát pedig a 45 IBM-pontig jutó Drahos tripláinak és a feljavult védekezésnek köszönhetően 19–4-re nyerte meg. A végén Utasi a századik pontot is megszerezte, teljes lehetett tehát a vásárhelyi boldogság.

A lefújást követően a hazai tábor felállva, vastapssal búcsúztatta a kedvenceket, akik az utolsó bajnoki mérkőzésüket szerdán, Debrecenben játsszák.

Czuprák László: – Örülök, hogy ilyen izgalmasra sikerült a végjáték, mert így a közönségünk is jól szórakozott. Gratulálok a fiúknak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában