Helyi sport

2007.06.07. 16:19

Nagyüzem a sportigazgatóságon

Aki azt hiszi, hogy a Szeged Városi Sportigazgatóságon nyári uborkaszezon van, az téved. Már a bejáratot is csak útbaigazító táblával találhatja meg. Ugyanis a héten egy hatvanmilliós beruházás kezdődött meg.

Süli József

– A sportigazgatóságunk tervében már régóta szerepel az üzemeltetésében lévő sportcsarnok és sportuszoda légkezelő berendezésének korszerűsítése. A hiányosságok megszüntetésére a héten egy hatvanmillió forintos beruházás kezdődött. Az átalakítással járó kényelmetlenségek miatt előre is elnézést kérünk a vendégeinktől. De hogy szükség volt rá, azt máris érzékeljük, hiszen szeptembertől sokkal nagyobb az érdeklődés a létesítmény bérlésével kapcsolatban – mondta [namelink name="Mezei Richárd"], a Szegedi VSI vezetője.

A sportigazgatóság az első ütemben az uszodai közös, illetve az első emeleti öltözők légcsatornáinak, valamint a főbejárat szélfogójának a bontását, majd betonozását kezdték meg. Ezért a csarnokba június 4 és 17. között a Temesvári körút felőli ideiglenes kapun lehet bejutni. A második ütemben, várhatóan június 20-ától a földszinti öltözők, a két edzőterem és a konditerem munkálatai következnek. De a főbejárat már használható lesz. Tulajdonképpen ez a legnagyobb volumenű munka, amelynek elkészülte várhatóan július közepe lesz.

– A harmadik ütem lesz a legkevésbé zavaró, hiszen a berendezések beszerelése, majd a beszabályozása következik. Amennyiben sikerül az előre eltervezett ütemet tartani, akkor július végén megkezdődhet az üzempróba is – jelentette ki a sportigazgató.

[namelink name="Mezei Richárd"] hangsúlyozta, hogy ezek a munkálatok nem befolyásolják a nyári hónapokra tervezett programok megvalósítását. A távlati tervben szerepel a nagy küzdőtér klimatizálása is, azonban ehhez elengedhetetlenül szükség lesz az önkormányzat támogatására.

– A saját költségvetésünk terhére a jégpályán is mintegy tízmillió forintos munkálatokat kezdtünk meg – folytatta Mezei. – Korszerűsítjük a pihenőhelyiségeket, a büfét átalakítjuk, s végleges helyére kerül a gépészeti helyiség is. Ezzel szeretnénk a szolgáltatás minőségén javítani.
A Szeged Városi Sportigazgatóságnak bővült a létesítményszáma, hiszen megkapta az önkormányzattól a Liget-játékok kertjét.

– Igaz, pluszköltséggel jár, de nem ér bennünket felkészületlenül az átadás, hiszen már régóta szerettük volna birtokba venni. Ugyanis házon belül szeretnénk tartani az extrém sportokat, amelyeknek jó gyakorló- és versenyhelye lesz ez a terület – fejezte be a sportigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában