Helyi sport

2007.06.08. 16:19

Szabadságra mennek az élsportolók

A legtöbb csapatsportban befejeződött a bajnokság. A sportolók a vakációt különböző helyeken töltik. A leggyakoribb, hogy elutaznak egy nyugalmas helyre, de van, aki itthon marad.

Cs. Gát László

A három kiemelkedő szegedi sportcsapat közül a Pick Szeged kézilabdásai és a Szeviép-Szeged kosárlabdásai már befejezték a bajnokságot, a Szeged Beton vízilabdásainak viszont még a bronzcsata hátra van. A kézisek és a kosarasok már jól megérdemelt szabadságukat töltik. Körülbelül másfél hónapig pihenhetnek a játékosok, mert július végén elkezdődik az újabb szezonra a felkészülés. Többen a tengerpartok felé tartanak, de vannak, akik egyelőre itthon töltik a vakációt. A Pick Szeged kézilabdása, [namelink name="Vadkerti Attila"] lakásfelújításba kezdett, és a következő napokban ez a feladat köti le minden idejét. Különösebb, előre megtervezett nyaralása nem lesz. Ebben az is közrejátszott, hogy párja, Lódi Eszter babát vár.

– Nem szeretnénk elkötelezni sehova magunkat, ha jön egy gondolatunk, akkor autóba ülünk, és már indulunk is. Az biztos, hogy messzebbre nem utazunk – mondta a balszélső. A 2010-ig szerződést hosszabbított játékos annyit viszont már tud, hogy kiutazik néhány napra barátjához, Ilyés Ferenchez Székelyudvarhelyre. Az is biztos, hogy meglátogatja édesanyja szüleit Szlovákiában.

A Spanyolországban kézilabdázó, egykori pickes játékos, [namelink name="Laluska Balázs"] viszont exkluzív helyet választott pihenésre, ami egyben nászút is lesz júliusban. Balázs ugyanis nősülés előtt áll, és kedvesével úgy gondolták, hogy a mézesheteket Kubában töltik.

Nincs nyári vakáció

Vannak olyan sportágak, amelyeknek a képviselői – míg aktívan sportolnak – elfelejthetik a nyári vakációzást. A vizes sportok szerelmeseinek éppen nyáron kell topon lenniük. A kajakosoknak, az evezősöknek és a motorcsónakosoknak júliusban és augusztusban van a fő versenyidőszak. Az élsportolók leghamarabb szeptemberben utazhatnak el pihenni.

Mészáros Kornéliát, a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapatának kapitányát már Budapesten értük utol. A kitűnő játékos párjával a hétvégéket a Balatonon tölti. A népszerű „Koni" legnagyobb gondja ezekben a napokban a főiskolán a szakdolgozat megvédése és a sikeres államvizsgázás. Csak ezután jöhet a nyaralás. A kosaras hölgy a korábbi években Horvátországban nyaralt, az idén viszont váltani fog, mert úgy érzi, a horvátok vendégszeretete már nem az igazi.

– Sohasem szerettem egész nap a tengerparton süttetni magam, mindig olyan helyre mentünk, ahol látnivaló is van. Toscana és környéke lesz az idén az úti célunk. Igazi olasz kisvárosokat keresünk fel. Legalább egy hétig odaleszünk, de ha jól érezzük magunkat, akkor hosszabbítunk – árulta el úti célját Mészáros Kornélia, aki azt is elmondta, hogy a repülős utakat azért nem szereti, mert kevesebbet lehet látni, mint egy autós kiránduláson.

Utazgatással tölti majd a nyarat [namelink name="Gyöngyösi András"], a Szeged Beton vízilabdacsapatának vezetőedzője is. Erre azonban még néhány hetet várnia kell, hiszen együttese a harmadik hely megszerzésért küzd az első osztályú bajnokságban. Tervei azonban már vannak az egykori válogatott játékosnak. Két nagyobb gyermekével Erdélybe szeretne utazni, míg a kicsikkel valószínűleg a mogyoródi csúszdaparkot és a szegedi Ligetfürdőt veszi célba. Elgondolása szerint valamikor a nyáron kocsiba ül, és meglátogatja az olaszországi Genovában régi csapatát, és ha marad ideje, akkor Barcelonába is átruccan barátjához. Egyelőre azonban a vezetőedzőnek az a legnagyobb gondja, hogy megszerezze a bronzérmet a bajnokságban csapatával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában