Helyi sport

2007.06.27. 16:19

Tóth László az OSC-ben pólózik tovább

Három, sikerekben bővelkedő év után a Szeged Beton gárdáját felcseréli az OSC-re az egykori 287-szeres válogatott, 40. évében járó center, Tóth László.

Lejárt a szerződése, amit a Szeged nem hosszabbított meg. Három év után távozott a gárdából [namelink name="Tóth László"].

– Valahol számítottam erre – jelentette ki a center. – Nincs bennem keserűség, úgy gondolom, szép és eredményes éveket töltöttem a Betonban. Jól éreztem magam, a szakmai munkára sem tudnék rosszat mondani. Mindig komoly cél volt a csapat elé tűzve, ez nekem rettenetesen fontos volt, motivált. A város tökéletes, és a játékostársaimmal is jól megvoltunk.

[namelink name="Tóth László"]val a Szeged az első évadban bronzérmet szerzett, aztán következett két negyedik hely. Utóbbiak miatt kicsit csalódott volt:
– Tavaly a harmadik helynek jobban örültem volna, idén viszont azt sem tartottam lehetetlennek, hogy bekerülünk a fináléba. Szerintem volt is rá esélyünk, sajnos nem sikerült. De bízom benne, a következő kiírásban már ott lesznek a fiúk. Az erősítés megtörtént, kiváló játékosok kerültek a klubhoz, drukkolok nekik.

Az egykori 287-szeres válogatottat három csapat hívta: a Szentes, a Pécs, valamint az OSC. Az utóbbi ajánlatát fogadta el.

– A trióból a Pécs a legerősebb, de már öreg vagyok az utazgatásokhoz. Szülővárosom együttesével, a Szentessel is tárgyaltam, de végül nem csaptunk egymás tenyerébe. Köztudomású, arrafelé nem dúskálnak anyagiakban, kértek egy kis időt, nekem viszont döntenem kellett. A legutóbbi bajnokság 10. helyezettje, az OSC mellett határoztam. Hogy miért?

A legfontosabb: családommal Pesten élek, lakásomtól mindössze négy villamosmegálló a Margitsziget. A motivációval sem lesz baj, ugyanis a csapat a nyolc közé vágyik. És azt sem hallgathatom el: az OSC-nél edzői pályafutásomat is elkezdhetem. Egyelőre gyerekekkel foglalkozom majd, de a későbbi cél egy felnőtt gárda irányítása. Ehhez értek, harminckét évet töltöttem már a medencében, megvan a szakedzői diplomám is, még mindig imádom a pólót, akkor meg miért ne?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában