Helyi sport

2007.07.22. 16:19

Ezüstérmes a Németh gimi

A Vásárhelyi Kosársuli és a Németh László Gimnázium között egy évtizeddel ezelőtt megkötött együttműködési szerződésnek eddig is szép eredményei volt.

A Vásárhelyi Kosársuli és a [namelink name="Németh László"] Gimnázium között egy évtizeddel ezelőtt megkötött együttműködési szerződésnek eddig is szép eredményei volt. Azóta számtalan megyei és területi döntőt nyertek az iskola diákcsapatai. Sőt évek óta az országos finálé résztvevői. Az eddigi legnagyobb siker a tavalyi harmadik helyezés volt a 3. korcsoportos csapatok küzdelmében. Most sikerült ezt az érmet a negyedik korcsoportosok küzdelmében fényesebbre váltani. Ugyanis Utasi Gábor 1992/93-as születésű tanítványai ezüstérmet nyertek a mezőberényi országos döntőben.

A döntőben

[namelink name="Németh László"] Gimnázium–Kecskemét 68–84
NLG: Mészáros Máté 10, Czuprák Ádám 8/6, Dobos Viktor 5/3, Czuprák Martin 13/3, Wetzer Ferenc 2, Molnár Alex, [namelink name="Rácz Tamás"] 9, Kunos Dániel, Wetzer Viktor 8, Rostás Imre 2, Mucsi Ádám 11, Tóth Ádám.A vásárhelyi középiskolások a megyei, majd a területi döntőt megnyerve jutottak be az ország legjobb nyolc csapata közé. A csoportmérkőzéseken legyőzték a Pécset (59–18), a Sopront (65–40), azonban kikaptak (76–49-re) a Kecskeméttől. Ezután az elődöntőben hatalmas meglepetésre nyerni (85–66) tudtak a másik csoport első helyezettje, a tavalyi országos bajnok, Tiszaújváros ellen. A fináléban ismét összekerültek a Kecskeméttel, amely most is jobbnak bizonyult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában